avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comportamente violente pentru a ascunde o inselaciune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comportamente violente pentru a ascunde o inselaciune - cum as putea sa ma apar, ce as putea sa fac

Buna ziua. Ce as putea sa fac impotriva unei persoane / grup de persoane / corporatie care circula despre mine o poveste ca sunt nebuna, mincinoasa, incapabila sa inteleg/ redusa mintal, necinstita............? Mentionez ca toate astea se intampla pentru ca eu am observat o inselaciune cu care se ocupa aceste persoane si, inainte sa imi dau seama ca e ceva grav si periculos, (m-)am apucat sa pun intrebari si astfel, se pare, sa avertizez si pe altii ca ceva nu e in regula. Grupul respectiv a creat aceasta poveste ca sa ascunda inselaciunea, pe care de altfel o desfasoara in continuare, in mai multe tari - si sa ma impiedice sa le ”alung clientii”. Stiu ca aceasta este o strategie a lor, alaturi de cenzurarea informatiilor si intimidarea persoanelor, pe care o practica in toata lumea pentru a isi ”proteja reputatia”, spun ei. Ei sunt organizati international; corporatia este din America, dar lucreaza prin structuri locale care le dezvolta ”afacerea” in diferite tari. Ce as putea sa fac?!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:19, 17 Februarie 2017
Va referiti la o infractiune de inselaciune sau la o inselare a persoanelor pe baza unor contracte care totusi sunt legale si nu pot fi trasi la raspundere penala?
nu stiu daca exista contracte, dar nu cred ca pot fi trasi la raspundere penala, chiar daca este o inselaciune. cel mult, exista contracte care sa ii disculpe pe ei (cred ca oamenii semneaza ca sunt de acord ca nu li s-a promis nimic, sau ceva de genul acesta...... ). inselaciune cu repetitie....
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
Highlights, utilizator
orice fapta penala,in masura in care exista trebuie dovedita cu probe:inscrisuri,martori.Ce ati scris este prea evaziv.
In limba engleza (articol lung): [ link extern ]

In limba romana: [ link extern ]

Pe scurt: MLM-urile sunt in general legale, chiar daca bizonii care intra in ele isi pierd atat banii cat si prietenii.

Conform legii, comportament violent e bataia, nu vorba goala sau calomnia.
Nu inteleg de unde ati dedus ca este vorba despre un MLM... Nu, este vorba despre o forma de "vindecare alternativa", un soi de guru extrem de fatarnic. Dupa cum v-am spus, la suprafata este foarte probabil sa fie "legali" ei (mai ales ca grupul vine din America). Totusi, asta nu inseamna ca ceea ce fac este ok.
Pe scurt si superficial, ei fac niste cursuri cu oamenii, dau certificate, le spun ca le-au dat o "profesie", iar dupa cativa ani vin si anuleaza cursurile alea si ca cine vrea "profesie" sa mai vina o data la cursuri. (Edit: In anii astia ei mentin toti oamenii in amagire si, practic, ii folosesc pentru a isi popula urmatoarele cursuri in tara respectiva). Foarte multi oameni reactioneaza, bineinteles, astfel ca grupul si-a inventat aceasta strategie de discreditare in public si in privat (eu am avut parte si de telefoane de amenintare, dar nu m-am gandit la vremea aia sa inregistrez, nici macar nu mi-am dat seama ce se intampla si despre ce este vorba...) pentru ca oamenii sa nu vorbeasca sau, daca cumva vorbesc, sa nu-i creada nimeni. Cu tot respectul, nu cunosc legea, insa din punctul meu de vedere, ca om, astea sunt niste comportamente foarte violente.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
Highlights, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenintare - procedura plangere monica75 monica75 As dori sa stiu ce masuri se pot lua impotriva cuiva care te ameninta ca iti face rau, acea persoana este cetatean strain. (vezi toată discuția)
Alta situatie penibila - hartuire si/sau denuntare calomnioasa? vivianadeva vivianadeva Buna ziua. Dreptul penal nu e specialitatea mea asa ca apelez la specialisti. M-am despartit de prietenul meu, care, din dorinta de razbunare mi-a facut tot ... (vezi toată discuția)
Wikipedia - stergere nume utilizator Bombonica56 Bombonica56 Buna, as vrea sa stiu daca pot face ceva sa-mi fie stears numele de pe Wikipedia. Eu am incercat dar din 10 in 10 minute apare cate un utilizator care sa imi ... (vezi toată discuția)