avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reduceri de la impozitul local pompierii voluntari
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reduceri de la impozitul local pompierii voluntari

Buna ziua. stiti cumva daca este stipulat in legislatia in vigoare(cod fiscal, cod de procedura fiscala) la scutiri sau reduceri de la impozitul local pompierii voluntari?sau daca exista stipulat in lege ca este permisa reducerea sau scutirea pompierilor voluntari de la plata impozitului local( este vorba de reducerea cu o suma de 150 lei/pompier?),.multumesc .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:17, 14 Februarie 2017
Scutirea de la impozitul local trebuie aprobata prin hotarare a consiliului local si trecuta in contractul de voluntariat, vezi modelul de contract in HG 1579/2005.

[ link extern ]
SUNT DE ACORD, DAR DACA NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA NU MAI PREVEDE SCUTIREA DE LA IMPOZIT PENTRU POMPIERII VOLUNTARI, SI NU AM TEMEI LEGAL ,POT DA SCUTIRE DOAR IN BAZA HOTARARII DE CONSILIU???
Atata timp cat primaria poate stabili nivelul impozitelor se intelege ca poate si da hotarari de scutire de la plata impozitului ptr anumite categorii de contribuabili.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozite si taxe locale starsiti starsiti Buna ziua, De 4 ani am un venit brut de 500 lei avind contract de munca cu timp partial. Pot sa cer scutire de impozite si taxe locale ? Daca da cum ... (vezi toată discuția)
Scutiþi de plata impozitului pe locuinþã ralukdas ralukdas Bună seara Aş dori, vă rog, să mă lămuriţi într-o problemă. Anul trecut s-a izolat termic blocul în care locuiesc, costul lucrărilor fiind suportat ... (vezi toată discuția)
Acordare reduceri la impozit si taxe pe cladiri manuelastef manuelastef ce intelegeti din acest articol din lege : Scutiri şi facilităţi stabilite de consiliile locale Art. 286 ,,(3) Consiliul local poate acorda scutire de ... (vezi toată discuția)