avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Faptele savarsite de militari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Faptele savarsite de militari

Stiti cumva prin ce act normativ este reglementat aceea ca faptele savarsite de militari in afara orelor de program intra in competenta instantelor civile?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:25, 10 Septembrie 2009
Posibil in Regulamentul disciplinei militare din 06/03/2009 (Regulament din 2009), publicat in Monitorul Oficial nr. 187 din 25/03/2009 si pe care il puteti gasi aici :
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns, dar in acest Regulament pe care-l citisem deja nu scrie decat despre sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica comandantul in cazul savarsirii de catre un militar a unei fapte in afara orelor de program. Ma gandeam ca poate exista vreo modificare la legea de organizare judiciara care sa prevada acest lucru sau ceva de genul asta ....
Nu stiu sa existe asa ceva, din cate stiu eu faptele savarsite de catre militari sunt judecate de catre instantele militare
Despre ce fapte este vorba ?
Militarii raspund pentru faptele comise in fata organelor de justitie militara in masura in care faptele comise de acestia sunt comise in timpul serviciului sau in legatura cu activitatile pe care le desfasoara.Competenta instantelor in functie de calitatea invinuitului este data de disp.25 si urm. c.pr.pen si 208 si urm. c.pr.pen.pentru efectuarea cercetarilor.
Sa nu uitam ,ca militari au statut de functionari publici...deci pentru anumite fapte, savirsite in anumite conditii, competenta este a instantelor civile.

Alte discuții în legătură

cazul '' cu militarul '' Amiserv Amiserv SE DA CAZUL >>> FIE = > un angajat al Armatei ( in Romania ) nu conteaza gradul ( este activ ) ... (vezi toată discuția)
Armata werner werner buna seara. am fost functionar public si acum lucrez ca ofiter -- am fost declarat admis in urma unui concurs in anul 2007-- intr o structura ... (vezi toată discuția)
Cercetare lucida lucida cu mult respect, unui militar i se intocmesc la politie actele premergatoare urm. penale pt, ceva ce s a presupu s ca s a facut in afara unitatii, nu are ... (vezi toată discuția)