avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Livrari pers. fizice - casa de marcat sau ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante?

Buna seara,

Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum.
Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez livrari de cumparaturi la domiciliu, pentru care voi percepe doar taxa pe prestare serviciu, adica livrarea (fara adaos comercial pe produse) catre persoane fizice, in marea majoritate.
Conform legii, sunt obligat sa detin casa de marcat pentru prestarea unui astfel de serviciu, sau pot emite facturi/chitante?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AdrianSIMI , utilizator 22:04, 13 Februarie 2017
Buna seara!

Din cate stiu, aveti nevoie de casa de marcat.

Utilizarea casei de marcat nu este obligatorie daca realizati una sau mai multe din operatiunile exceptate, asa cum sunt enumerate la art. 2 din O.U.G. nr. 28/1999, chiar daca marfurile sunt vandute direct catre populatie:

- comertul ocazional cu produse agricole efectuat de producatorii agricoli individuali in piete, targuri, oboare sau alte locuri publice autorizate;
- livrarile de bunuri efectuate prin automatele comerciale;
- serviciile de alimentatie publica efectuate in mijloace de transport public de calatori;
- vanzarea de ziare si reviste prin distribuitori specializati;
- transportul public de calatori pe baza de bilete sau abonamente tiparite;
- vanzarea obiectelor de cult si serviciile religioase prestate de institutiile de cult;
- comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;
- efectuarea lucrarilor de constructii, reparatii, amenajari si intretinere de locuinte;

Dupa cum ati prezentat, activitatea firmei d-voastra este asemanatoare cu cea a firmelor de curierat; ei folosesc niste case de marcat portabile ce emit bon fiscal.
Factura puteti emite catre PF, dar nu puteti incasa cash, doar prin banca...

Cu stima,
Nicoleta
Dumneavoastra va este facuta comanda? Daca comanda se face la magazin si dv. doar livrati atunci va trebuie un contract de prestari servicii cu magazinul respectiv si nu incasati in numele dv.,deci magazinul emite bonul fiscal si dv emiteti catre magazin factura(facturi).Descrieti mai in amanunt cum se va desfasura activitatea.
Buna Alex,
Iti trebuie casa de marcat! :slap:
La persoane fizice se emite bon fiscal, iar la persoane juridice se emite bon + factura fiscala.
Asta datorita faptului ca ai activitate cu clientela mixta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pentru prestari servicii catre populatie Angelica Huian Angelica Huian Buna ziua O firma care verifica si face montaj de centrale si instalatii termice catre diverse persoane fizice are nevoie de casa de marcat sau poate emite ... (vezi toată discuția)
Incasare cu bon fiscal sau chitanta prestari servicii instalko instalko Buna ziua, in cazul in care o societate presteaza servicii la domiciliul clientului (incalzire centrala, amenajari interioare, instalari aparate aer ... (vezi toată discuția)
Chitanta Barby1996 Barby1996 Un SRL cu activitate principala constructii civile, care construieste pentru persoane fizice, cu contract incheiat intre SRL si persoana fizica, dupa ... (vezi toată discuția)