avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de weekend, sistemul public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de weekend, sistemul public

Funcționarii care lucrează de marți până sâmbătă au dreptul la un spor salarial pentru ziua de sâmbătă lucrată? Dacă da, este prevăzut un procentaj pentru asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 14 Februarie 2017
OUG 99/2016
Art. 8.
În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Spor sâmbătă și duminică și sărbători legale Baltimore Baltimore Sunt angajat în sistemul bugetar și execut serviciul în ture de 24/72.În fiecare lună am 7 sau 8 servicii și primesc un spor de noapte. Pot primi sporul ... (vezi toată discuția)
Spor sambata duminica Adilica Adilica Daca nu este prevazut in contractul individual de munca nici un spor pt munca desfasurata in zilele de sambata si duminica si angajatorul nu doreste ... (vezi toată discuția)