avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort pe cale administrativa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort pe cale administrativa

Buna seara.Cum se procedeaza la divortul pe cale administrativa?Care sunt costurile si ce preupune? La depunerea actelor trebuie sa fie prezenti ambii soti? multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:41, 16 Februarie 2017
1000 -3000 lei costuri

Soti prezenți obl8gatoriu la divort.

La depunere nu e obligatoriu.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu am precizat faptul ca nu exista copii si nici bunuri.Din cate am inteles se poate face acest lucru si la judecatorie.Unde gasesc cererea respectiva? Multumesc
Puteti sa divortati si la starea civila si la notar sau la judecatorie. Costurile la notar sunt in jur de 600 lei, la primarie functie de cum s-a hotarat la nivel local, dar tot cam 500- 600, iar la judecatorie prin acord, 200 de lei.
Numai la domnul avocat costurile se pot ridica pana la 3000 de lei pt un divort :)

Nu ati precizat, v-atii inteles pt divort ? Se pot infatisa ambii soti la divort ?
Puteti cauta modele de cereri prin acord pe internet daca vreti sa divortati la judecatorie.
O puteti adapta pe asta din link.
[ link extern ]
Madadalina a scris:

Buna seara.Cum se procedeaza la divortul pe cale administrativa?Care sunt costurile si ce preupune? La depunerea actelor trebuie sa fie prezenti ambii soti? multumesc

Buna ziua.
Desfacerea casatoriei prin acord se poat realiza la primaria unde s-a incheiat casatoria, la notar sau prin intermediul instantei de judecata.
Costurile aferente divortului la primarie sau la notar sunt aproximativ la fel, respectiv in jurul sumei de 900 lei. (poate putin mai iefitin la primarie)
Sotii trebuie sa se prezinte personal atat la depunerea cererii, cat si dupa 30 de zile, pentru ridicarea certificatului.

In situatia in care doriti ca divortul sa se realizeze prin intermediul insnatei de judecata, daca ambii soti sunt de acord, se poate alege orice judecatorie din tara unde sa fie introdusa cererea, se achita o taxa de timbru in cuantum de 200 lei si se achita un onorar avocatial, care difera de la avocat la avocat, insa cu siguranta nu poate fi o suma exorbitanta data fiind complexitatea cauzei si volumul de munca. (3000 de lei este o suma exagerat de mare)
In situatia in care alegeti sa divortati prin intermediul instantei si sotii dau mandat avocatului in acest sens, nu este necesar ca sotii sa se prezinte, fiind suficienta prezenta avocatului.
Dacă nu sunt copii minori divorțul la notar este minimum 1000 lei la București.
Nu am auzit de notar care sa ia mai puțin.
Cunosc multe cazuri la aceasta suma care este minimum.
Sunt și cazuri la 1500 lei.

La instanta taxa de 200 lei reprezinta toate costurile obligatorii.

Dacă vreți sa plecați din tara obligatoriu sa mergeți la instanta deoarece la notar nu veți putea divorta.

Alte discuții în legătură

Divort rapid alexiastefania alexiastefania As dori sa-mi spuneti care este cea mai rapida si mai putin costisitoare cale de a divorta. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Divorț la distanta. buna! eu și soțul meu am hotărât de ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Divorț la distanta. Buna! Eu și soțul meu am hotărât de comun acord să divortam însă el locuiește în străinătate. Avem un copil împreună, in ... (vezi toată discuția)
Divort elenisa elenisa Pentru a depune cerere de divort in instanta, e nevoie de un motiv bine precizat, sau se poate invoca simplu- \\"Nepotrivire de caracter\\"? Daca divortul e de ... (vezi toată discuția)