avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid

As dori sa-mi spuneti care este cea mai rapida si mai putin costisitoare cale de a divorta. Va multumesc anticipat!
La mediator, prin închieerea unui acord de mediere privind intenția dvs. și a soțului de a dvorța, cât și înțelegerea privind numele dobândit în urma căsătoriei, păstrarea sau renunțarea, după caz, situația minorului și eventual partaj de bunuri comune.Acordul de mediere se va depune la judecătorie și se va consfinți, conform înțelegerii prților, fără a se mai supune judecații.
Onorariul mediatorului este negociabil și nu poate depăși o sumă rezonabilă, 300-400 lei, care se achită de ambii soți în mod egal, iar pentru instanță se mai achită doar 20 de lei.
La notar va costa in jur de 700ron.
Și rapid și ieftin nu se prea poate.
Dacă nu aveți copii, puteți divorța la starea civila, costul e stabilit la nivel de primărie, întrebați.
În instanta prin acord va costa 200 de lei taxa de timbru, durează insa pana va da termen.
La notar. Dureaza 30 zile, costuri 600 lei.
La instanta doar redactarea cererii costa mai putin si exista avantajul ca daca unul din soti se razgandeste incepe judecata.
Deci, se castiga si timp.
Daca merge fara avocat si isi face cererea singur este si mai putin.
La notar se pierd banii daca unul se razgandeste si apoi trebuie mers la instanta in mod obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere solutionare divort in lipsa? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,numel meu este Adrian,locuiesc in Constanta, si vreau sa va intreb in cazul in care doresc divortul fata de o persoana cu care nu am mai locuit ... (vezi toată discuția)
Divort 2 ( subiect editat, mesaje conexate) mbadea41 mbadea41 Este de acord cu divortul a semnat la mediator dar nu poate semna si hartia la tribunal,ne programeaza doar peste doua saptamani iar sotul pleaca din tara ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort deeariri deeariri va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui divort la notar in cazul in care sunt doi copii majori daca se poate divorta de la prima intalnire la ... (vezi toată discuția)