avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se poate cere solutionare divort in lipsa?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

se poate cere solutionare divort in lipsa?

Buna ziua,numel meu este Adrian,locuiesc in Constanta, si vreau sa va intreb in cazul in care doresc divortul fata de o persoana cu care nu am mai locuit impreuna si nu am mai pastrat nicio legatura de aprox 20 de ani,pot cere solutionarea divortului sa se faca in lipsa,adica sa nu ma duc deloc?specific ca la vremea respectiva casatoria s-a incheiat in jud prahova.vreau sa trimit tot ce trebuie prin posta si sa nu ma duc deloc,se poate?nu avem copii minori ,nici lucruri sa bunuri mobile sau imobile.

Astept pareri
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:13, 14 Octombrie 2014
Se poate, doar in caz de exceptie. Reclamantul trebuie sa fie prezent, astfel se respinge actiunea. Se poate judeca in lipsa, eventual in prezenta avocatului ales doar daca reclamantul este plecat din tara, evident cu dovada in acest sens, este arestat sau din cauza sanatatii sale nu se poate prezenta. Totul trebuie dovedit.
Se poate in masura in care o persoana se poate casatori in lipsa... plus exceptiile enumerate de colegul mai sus.
Ultimul domiciliu comun? Domiciliul doamnei acum?
mai exista o solutie, care este medierea. In cazul d-voastra cred ca ar fi mai usor un divort prin mediere, banuiesc ca nu exista divergente, neavand bunuri comune sau copii minori. Acordul de mediere se depune de mediator la instanta iar instanta va da o hotarare prin care va consfinti acordul de mediere privind divortul. E posibil sa fiti chemati in instanta, insa va fi doar un termen si nu mai multe ca in cazul procesului clasic. Consultati un mediator daca doriti asa.
Asa merg la notar... ori cu medierea trebuie sa mearga si la mediere si la instanta si, cu mediator sau fara, tot divort prin acord pe care instanta il constata in mod nemijlocit...
da. dar ii mai ieftin :)

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Mediere divort IonutCo IonutCo Buna seara, As vrea sa stiu daca se merge la un mediator se poate divorta daca partile se inteleg intre ele?...Adica dupa ce s-au inteles cele 2 ... (vezi toată discuția)
Divort, ambii soti in strainatate catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a ... (vezi toată discuția)