avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, ambii soti in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, ambii soti in strainatate

Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a intervenit ceva si s au despartit . Fata a plecat in Italia la parinti si baiatul meu a ramas in Anglia unde dealtfel si locuiau . S-au hotarat sa divorteze , nu au copii,nu au nimic material de solutionat .Am inteles ca este o cale mai rapia de divort ,notariala .Am inteles ca pot fi mandatat de catre ei pentru depunerea actelor si ulterior la 30 de zile este necesara prezenta lor la respectivul Notar pentru anularea casatoriei .Intrebarea mea este daca imi pot emite procuri din Italia ,respectiv Anglia ...ce trebuie specificat in acele procuri ? Si ulterior eu ce trebuie sa fac cu ele ? este necesara banuiesc traducerea . Va multumesc
Există și varianta angajării unui mediator autorizat, la care ambii soți pot fi reprezentați, cu procură specială, iar asta fără a mai fi necesară prezența lor în țară. procura se întocmește la un notar din țara unde se află sau la consultat. Mediatorul vă va explica întreaga procedură.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa mergeti la un notar la care doriti saa depuneti actele.
Acesta va va da un model pe care copiii il pot folosi in tata in care se afla.
Va trebui sa traduceti la traducator autorizat cele doua procuri.
Daca aveti bani de dat in plus mergeti si la mediator care va va trimite tot la notar.
Am inteles ca pot fi mandatat de catre ei pentru depunerea actelor si ulterior la 30 de zile este necesara prezenta lor la respectivul Notar pentru anularea casatoriei

Ati inteles bine pana la un punct. Nu pt anularea casatoriei se vor prezenta , ci pt divort.
Va imputernicesc ambii pt a depune actele pt divort. Imputernicirile le fac la ambasada sau consulat, asa e mai simplu ca se fac in limba romana si nu mai e necesar sa se traduca si apostileze.
mergeti la un notar pe raza locului unde s-au casatorit si sa va scrie pe ceva cum trebuie formulata imputernicirea ca sa va primeasca cu ea.

La notar nu se divorțează prin mandatar.

Instanta romana ca sa fie competenta trebuie întrunite cerințele legii.
Nu poate divorta în tara decât conform legii.
Având resedinta, domiciliul în fapt în străinătate se aplica o procedura diferita fata de dreptul comun.
Mai rămâne legea aplicabila de stabilit.Este un aspect esențial și dacă nu se cunoaște legea nu trrec nici de primul termen de judecata și se respinge acțiunea de divort.
Sunt 3 legi aplicabile a 3 state diferite.

Nu e asa simplu cum pare.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu a zis nimeni ca vor divorta la notar prin mandatar, se pot depune actele prin mandatar si sotii vor veni impreuna la data pe care o stabileste notar, peste 30 de zile.
este extrem de simplu..

si prin mediere ar fi o varianta pt un divort prin acord in instanta, in aceasta varianta nu s-ar prezenta deloc.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Acord de mediere divorț: este obligatoriu ca medierea să se facă în orașul de reședință al uneia dintre părți? ioana_livia ioana_livia buna ziua ..ptr acordarea unui divort prin mediere este necesar ca medierea sa se faca in orasul de resedinta a uneia dintre parti? mentionez ca nici unul ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna varianta pt divort Oana456 Oana456 Buna ziua. As dori sa stiu care este cea mai buna modalitate de a divorta in cazul in care sotul meu lucreaza in strainatate, suntem casatoriti in Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor prin mediere Monica_1983 Monica_1983 Cum se divorteaza prin biroul de mediere si cat dureaza? (vezi toată discuția)