avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cea mai buna varianta pt divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cea mai buna varianta pt divort

Buna ziua. As dori sa stiu care este cea mai buna modalitate de a divorta in cazul in care sotul meu lucreaza in strainatate, suntem casatoriti in Bucuresti si eu locuiesc in alt judet. El este din Bucuresti si vine in tara ocazional. Am citit despre mediatori. Este nevoie de o singura infatisare a amandurora la mediator?
Cel mai recent răspuns: Oana456 , utilizator 17:26, 20 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O prima varianta ar fi dvortul prin notariat in care un mandatar depune actele si sotul se prezinta peste 30 de zile la semnarea actelor (obligatoriu).

O alta varianta ar fi depunerea actiunii in instanta fie de comun acord (prin mandatar pt sot), dar in acest caz sotul va trebui sa fie prezent la termenul de judecata spre a si exprima acordul.

Or actiunea depusa din culpa sotului (si veti administra probe in instanta care sa ii probeze vina in desfacerea casatoriei si astfel nu va fi nevoie de prezenta lui), insa banuiesc ca nu e o varianta pe care sa o agreeze.
Va multumesc. Am mai citit despre optiunea de a merge la un mediator. Nu am inteles insa de cate sedinte ar fi nevoie si de cat timp ar dura pana la pronuntarea divortului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La mediator nu se divorteaza. Se face doar un acord de mediere care ulterior trebuie consfintit de instanta de judecata. Si la mediere trebuie sa fie ambii soti prezenti.
Si ar fi vorba de o singura infatisare la mediator? Putem sa mergem impreuna o data daca nu va fi nevoie sa fim din nou prezenti amandoi in termen de 30 de zile.
As zice ca da, dar trebuie sa discutati cu un mediator caci ei stiu procedurile concrete.

Alte discuții în legătură

Divort, ambii soti in strainatate catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a ... (vezi toată discuția)
Divort rapid alexiastefania alexiastefania As dori sa-mi spuneti care este cea mai rapida si mai putin costisitoare cale de a divorta. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Intrebare divort deeariri deeariri va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui divort la notar in cazul in care sunt doi copii majori daca se poate divorta de la prima intalnire la ... (vezi toată discuția)