avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare divort

va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui divort la notar in cazul in care sunt doi copii majori daca se poate divorta de la prima intalnire la notar sau nu . va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:56, 8 Iulie 2014
Va programeaza peste 30 de zile dupa ce veniti impreuna dar trebuie sa va intelegeti pe tot.
Cea mai mica neintelegere va duce la instanta.
dureaza 30 de zile,costa in jur de 900 ron,la infatisare se poate si prin mandatar iar la comunicare obligatoriu in persoana

Pentru situația în care nu doriți neapărat procedura prin notariat, există și procedura amiabilă, medierea problemelor privind continuarea căsătoriei, care se poate realiza într-o ședință care poate dura 3 ore.Se va ajunge la un acord care va fi depus la instanță împreună cu o cerere de consfințire a acordului, iar instanța va lua act cu celeritate de acord și îl va consfinți.Va pronunța o hotărâre de expedient pe baza celor înscrise în acord fără a mai judeca efectiv divorțul.Costurile constau în onorariul mediatorului, care se achită în părți egale de ambii soți ( să spunem 400 lei împreună) plus 20 de lei taxă pentru instanță.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
La notar trebuie sa se prezinte personal.nNu se poate prin mandatar.nEra bine daca se putea ca mergeau avocatii...nDaca stiti notari care accepta divort prin mandatar sa ne anuntati
[2] La depunerea cererii de divorţ, soţii pot fi reprezentaţi la notariat prin mandatar împuternicit cu procură autentică notarială. Însă, nu vor putea fi reprezentaţi şi la eliberarea certificatului de divorţ, după trecerea termenului de 30 de zile, fiind necesar să se prezinte personal la biroul notarial.[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Procura divort pentru persoana care locuieste in strainatate gavrilamarilena gavrilamarilena Buna ziua, As dori un model de procura notariala pentru divort ( sotia locuieste in Italia , iar sotul este in tara ) si pentru partaj ... (vezi toată discuția)
Divort la notar alypop_81 alypop_81 Buna ziua.As dori sa stiu daca pot face divortul la notar daca sotul nu se prezinta fiind plecat di tara.Iar daca se poate de ce acte am nevoie.Va multumesc ... (vezi toată discuția)
E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)