avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar

Buna ziua.As dori sa stiu daca pot face divortul la notar daca sotul nu se prezinta fiind plecat di tara.Iar daca se poate de ce acte am nevoie.Va multumesc anticipat.
Nu se poate, macar o data daca s-ar prezenta, ar fi posibil.
Daca nu poate fi prezent, numai in instanta puteti divorta.
La depunerea cererii de divorț, sotii pot fi reprezentați la notariat prin mandatar imputernicit prin procura speciala, dar nu vor putea fi reprezentati si la eliberarea certificatului de divort după trecerea termenului de 30 de zile de data depunerii, astfel ca este necesar sa se prezinte personal la biroul notarial.
Actele necesare sunt:
-actele de identitate ale celor doua parti,
-certificatele de nastere
-certificatul de casatorie iar daca aveti si copii minori rezultati din casatorie, atunci si certificatele de nastere ale acestora.
Daca insa sotul dvs. chiar nu se poate prezenta, aveti varianta divortului la instanta.
Pentru divortul pe cale notariala, cererea de divort se poate depune si prin mandatar cu procura autentica, insa la eliberarea certificatului de divort trebuie ca ambii soti sa fie prezenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort deeariri deeariri va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui divort la notar in cazul in care sunt doi copii majori daca se poate divorta de la prima intalnire la ... (vezi toată discuția)
Divort morun_viorel morun_viorel Buna ziua, Sunt separat de sotie de peste 5 luni, intelegerea a fost ca ea sa depuna actele de divort eu fiind plecat in interes de serviciu in alta ... (vezi toată discuția)