buna ziua ..ptr acordarea unui divort prin mediere este necesar ca medierea sa se faca in orasul de resedinta a uneia dintre parti? mentionez ca nici unul dintre soti nu mai locuieste la adresa din buletin.. in principiu m-ar interesa sa stiu daca exista posibilitatea de a initia o mediere din alt oras in afara celui de resedinta... multumesc anticipat.
Eu cred ca va complicati cu medierea.
Dacă sunteți de acord divortati la notar sau la instanța daca aveti îndoieli ca veti rezolva amiabil.
Si cu mediere trebuie să veniți la proces amândoi.
Buna ziua,
NU exista divort prin MEDIERE!
Medierea va poate, eventual, ajuta sa ......
Divortul se poate realiza doar in 3 feluri:
- in instanta
- la notar
- la ofiterul de stare civila.
Conditiile pentru fiecare e bine sa le aflati direct de la un avocat.
Bună ziua, medierea o puteți realiza în orice oraș, însă acordul de mediere se va depune la judecătoria de la ultimul domiciliu comun al soților. Puteți încheia un acord de mediere privind toate aspectele referitoare la divorț, urmând ca instanța doar să-l consființească, fără a mai avea loc o judecată. Consființirea acordurilor de mediere se realizează în camera de consiliu conform legii, și nu în ședință publică ca la procesele judiciare. Dacă mai aveți întrebări, vă rog să le adresați. Nu de alta, dar observ că domnii avocați continuă să vă inducă în eroare, în ideea ca nu cumva cetățenii să meargă la mediere și nu la judecată. Cu avocați, desigur.
Intervenție moderator
@ CLAUDIU LASCOSCHI
Avocat, vă rog să nu mai induceți în eroare utilizatorii care se interesează despre mediere. Considerați această intevenție un avertisment.
@
Av. Gabriel Klein Kiritescu
Utilizator, medierea vă poate ajuta să... ce? Cunoașteți avantajele pe care le conferă procedura de mediere? Vă rog să dați dovadă de bună credință atunci când oferiți răspunsuri pe acest forum, și nu să vă urmăriți interesele personale! Mulțumesc.