avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se poate divorta fara sa apelam la avocati?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 8 Martie 2014
Buna seara,

Puteti divorta fie prin procedura judiciara (la instanta) fie la notar. Daca alegeti instanta nu sunteti obligat sa aveti avocat. Oricum vor exista unele costuri indiferent de alegere.

Pentru detalii vedeti art. 373 si urmatoarele din Codul civil.

Succes,

daca ambii sunteti de acord, si v-ati stabilit si un plan parental - conditiile de exercitare a autoritatii parintesti, domiciliul copiilor, puteti merge direct la notar.

daca aveti dificultati in clarificarea si solutionarea acestor probleme, sau alte probleme precum partajul bunurilor comune, puteti apela la un mediator pentru solutionarea amiabila a situatiei, in mod complet si profesionist. Daca totul decurge bine si ambii sunteti dispusi spre discutii pentru solutii si optiuni amiabile, in urma sedintelor de mediere se redacteaza un ACORD DE MEDIERE privitor la divort de comun acord, numele sotiei purtat dupa casatorie, domiciliu copii minori, plan parental, partaj bunuri comune, daca e cazul. Un astfel de acord de mediere se consfinteste de instanta de judecata in termen scurt, la prima infatisare, pe procedura necontencioasa, in camera de consiliu. Economisiti astfel timp si bani, fiind mai ieftin chiar comparativ cu taxele notariale. Insa, daca sunteti intelesi si nu exista dificultati ori conflicte, este de preferat sa mergeti direct la notar.

La mediator puteti clarifica toata situatia si solutiona toate aspectele problemei. La mediator, nu va trebuie avocat nicunuia, si nici in procedura de consfintire a acordului de mediere. Doar daca sunt probleme complexe privind bunurile, si doar daca dumneavoastra decideti prezenta avocatului.

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
ILIE DORIN, Mediator
La notar un divort cu 2 copii, e destul de scump.. cel mai ieftin e prin acord in instanta.
Puteti redacta o cerere semnata de amandoi pe care s-o depuneti impreuna la judecatorie, iar taxa de timbru e de 200 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Medierea in caz de divort cu minori fediucelfelicia fediucelfelicia buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca ... (vezi toată discuția)