avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort de comun acord,cum se face,ce trebuie cerut si cum procedam,se mai poate retrage ce am depus pana acum,cum ar fi procedura?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:30, 18 Februarie 2014
Daca va intelegeti pt un divort amiabil atunci veti putea divorta la primarie (daca nu aveti copii minori) sau la notariat (daca aveti copii minori).

La notariat va trebui sa cadeti de acord asupra tuturor aspectelor ce tin de desfacerea casatoriei (numele pe care il veti purta, lichidarea comunitatii matrimoniale) si de custodia asupra copilului (custodie comuna obligatoriu, program de vizitare, pensie de intretinere, locuinta minorului).
si trebuie sa ridicam actele depuse pana acum,adica el ce si eu ce?renuntarea cine o consemneaza?
Intai rezolvati administrativ sau la notariat si apoi cel care a depus actiunea in instanta o va putea retrage.
administrativ ce inseamna?avem copil de 4 ani dar nu ma opun la vizite,crestem impreuna,vreau sa stiu pensia daca o stabilim ramane pe viata,nu va mai creste?si ce altceva mai trebuie?nu vrem partaj,nu vrem nimic,eu nu vreau nici divort dar vrea el.
Pensia ramane cum o stabiliti pana o modificati, nu ramane asa pe viata.
Administrativ asta inseamna: notar sau stare civila, in cazul dv. cu copil minor, doar notar.
Daca aveti depus la instanta si certificatul de casatorie, ala trebuie scos inainte. La dosar puteti depune (sotul) o cerere de reuntare.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)
Medierea in caz de divort cu minori fediucelfelicia fediucelfelicia buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)