avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort cu minor prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort cu minor prin mediere

Cum se divorteaza prin biroul de mediere si cat dureaza?
Nu se divorteaza prin birou de mediere, puteti divorta numai in instanta sau notar.
Acordul incheiat la mediator il depuneti in instanta pt a emite o hotarare de expedient.
Eu cu sotul nu pot sa ajung la un acord,am incercat pe toate caile dar nu se poate...Un mediator ma poate ajuta sau totusi e mai bine in istanta?In instanta am observat ca se pune accent foarte mult pe starea materiala a sotilor...X-( cine are mai multi bani castiga "domiciliul minorului"Nu se mai tine cont de nevoile principale ale copilului.Ce ma sfatuiti sa fac,ce rol are mediatorul?

Stimata doamna, exista posibilitatea sa il determinati pe sotul dumneavoastra sa inteleaga ca va trebui sa gaseasca o solutie, in primul rand pentru interesul copilului. Acesta este in primul rand aspectul pe care va trebui sa va concentrati in demersurile dumneavoastra.
Este posibil intr-adevar, ca un mediator sa va poata ajuta atat pe dumneavoastra cat si pe sotul dumneavoastra, daca aceasta va este vointa ! Depinde numai de disponibilitatea dumneavoastra de a apela la procedura de mediere, si implicit toate beneficiile ce decurg de aici, in locul "razboiului" !
Va multumesc frumos pt.raspuns!Sotul meu din pacate considera ca copilul trebuie sa faca scoala in Italia deoarece la noi in tara nu avem scoli bune si acolo ar avea mai multe posibilitati economice!Tin sa precizec ca copilul are de toate si aici in Romania!Daca copilul cand va avea discernamant doreste sa mearga la tatal lui,nu ma opun!Cel mai grav lucru este ca si avocatul sotului gandeste ca eu sunt o mama rea deoarece nu vreau sa dau copilul in Italia ca are mai multe posibilitati!Nu stiu cine ar putea sa ii schimbe gandirea sotului,sper ca un mediator sa poate rezolva sau se lucreaza cu cereri standard?
Medierea prin insasi definitia ei nu presupune "cereri standard". Procedura de mediere se desfasoara in conformitate cu legislatia in vigoare, dar procedura in sine, de mediere a partilor...este una relaxata, ingaduitoare, chiar informala as putea spune, in conditiile in care se respecta principiile clare ale medierii : impartialitate, neutralitate, confidentialitate si ...vointa partilor ! Cu alte cuvinte, pentru a va rezolva problema prin mediere, va trebui intai de toate ca sotul dumneavoastra sa aiba "vointa" de a participa la procedura de mediere...inteleg ca dumneavoastra va doriti deja asta ! Puteti discuta cu dumnealui, sau i se poate trimite o invitatie la mediere !

Alte discuții în legătură

Mediere divort cu copii dana_toader dana_toader Ce fac sotii dupa ce ajung la un acord prin mediere privind divortul si incredintarea copiilor minori? Se duc cu acordul in instanta sau la notar? In cazul ... (vezi toată discuția)
Divort cu acord de mediere contestat auricius auricius Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)