Obligativitatea cu mediatorul rezulta din lege.
Tot la fel si la notari.
La avocati exista obligativitate numai in penal.
La medici nu exista obligativitate.
Mie medierea imi pare o pierdere de vreme si de bani.
Legea noua pentru accelerarea judecatii imi pare cea mai comunista lege din Romania exeptand actele normative strict comuniste cu nationalizari,etc.
Pana se face azi mexierea eu terminam un proces pana sa se mdifice legea.
Astazi nu se kai poae...
Aveti dreptate,unii divorteaza intr-o luna si mie imi este dosarul de mai bine de 5 luni la Inalta Curte!Am avut o revizuire,in mai a fost hotararea si de atunci sunt tot in asteptare!!
Aş avea rugămintea către cei care doresc să-şi exprime opinia să discute obiectiv şi nu în funcţie de ceea ce cred sau cum percep medierea.
În cazurile de divorţ, conform legii, este necesară prezenţa reclamantului la mediator pentru a parcurge o şedinţă de informare privind medierea. Dacă părţile voiesc, pot alege procedura medierii pentru a stabili, asistaţi de mediator, aspecte accesorii divorţului . Mediatorul nu pronunţă hotărârea de divorţ, însă soţii pot încheia un acord de mediere, care va fi prezentat instanţei pentru validare , procedură care durează puţin , care nu implică decât un cost de 20 de lei şi care se derulează în camera de consiliu. În condiţiile în care acordul este ok, instanţa se pronunţă pe baza acordului soţilor cu privire la divorţ şi toate aspectele conexe divorţului.
Fie că unora le place sau nu, şi indiferent de cât ar încerca să dezinformeze, astăzi medeierea a devenit o procedură cunoscută şi la care cetăţenii apelează din ce în ce mai mult, pentru că prezintă numeroase beneficii faţă de instanţa de judecată.Chiar dacă soţii se duc cu acordul pentru a se lua act de el, acest lucru nu îi costă timpul şi banii pe care i-ar da în instanţă, doar că se tot încearcă dezinformarea , în funcţie de interesele fiecăruia.
Divort de comun acord
Mia25
Buna seara,
Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)