avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mediere divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mediere divort cu copii

Ce fac sotii dupa ce ajung la un acord prin mediere privind divortul si incredintarea copiilor minori? Se duc cu acordul in instanta sau la notar? In cazul medierii divortului, intervine sau nu ancheta sociala pentru a stabili daca minorul este bine sau nu? Nu am gasit niciun articol pe net care sa spuna exact ce se intampla dupa acordul de mediere, ci doar vagile avantaje. Ori e clar ca finalitatea divortului nu este la mediator! Cine poate spune de fapt cum se finalizeaza dvortul cu copii dupa mediere?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:33, 12 Noiembrie 2013
Daca nu va intelegeti de la inceput si ajungeti la mediar pt incheierea unui acord, il depuneti apoi la instanta pt a emite o hotarare de expedient sau la notar pt autentificare. In ambele cazuri se face ancheta psihosociala la locuinta in care urmeaza sa locuiasca copilul.
Daca va intelegeti de la bun inceput, il puteti sari pe mediator ca oricum veti plati si in instanta sau la notar.
Exista mediatori care lucreaza in cabinete mari sau care sunt asociati cu avocati si care va pot oferi servicii complete. Astfel, odata semnat acordul de mediere mai semnati o imputernicire unui avocat din cabinet care se ocupa de tot fara ca dumneavostra sa mai fiti deranjati de proceduri !
[reclama]
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Admin, administrator
daca va intelegeti nici nu este nevoie de mediator ( deoarece nu prea aveti ce media). oricum, acordul de la mediator este o tranzactie pe care o puteti face si singuri, rept , daca va intelegeti si sa fie corectat de un avocat ca sa fie completa si redactata ntr-un limbaj juridic. cu asta se merge la notar si ati scapat.
nu vad de ce ,daca va intelegeti aveti nevoie de avocati sa va reprezinte la mediere...doar daca vreti sa platiti mai mult. oricum, nu vad ce mediati , deoarece va intelegeti.

acordul de mediere are valoarea unei tranzactii, prin urmare, singur fara a fi autentificat la notariat sau consfintit de instanta NU are nici o valoare ca divort.
Incheiati o tranzactie, redactata de catre un avocat.

Marinnescu a scris:

Exista mediatori care lucreaza in cabinete mari sau care sunt asociati cu avocati si care va pot oferi servicii complete. Astfel, odata semnat acordul de mediere mai semnati o imputernicire unui avocat din cabinet care se ocupa de tot fara ca dumneavostra sa mai fiti deranjati de proceduri !


Doamna/domnule, discutam despre un divort si cele aratate de dv. nu au legatura cu realitatea sau cu dispozitiile legale.
Asa cum personal esti prezent la casatorie, tot personal vii si la divort in legislatia romana actuala. Prin urmare, poti sa dai bani unui mediator asociat cu avocati si cu un dracusor mic, tot personal merg oamenii macar de 2 ori la notar si de 2 ori in instanta...

La notar va costa circa 800 de lei, in instanta 100 de lei plus redactare (daca nu o faceti dv.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)