avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort cu minor prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort cu minor prin mediere

Cum se divorteaza prin biroul de mediere si cat dureaza?
Avocatul va poate ajuta sa divortati daca nu va intelegeti.
Mediatorul ori va impaca ori incearca sa il convinga pe el sa divorteze amiabil.

La instanta ajungeti oricum pentru divort si va trebui sa va prezentati personal.
@gi_jane, @elenabadea, @avocat-lasco
Doamnelor, domnilor, citindu-va postarile, ma intreb si va intreb : eu cu cine votez ?! Cred ca aici (la acest subiect, dar mai ales pe forum) se impune institutia supermediatorului Acum, lasand gluma la o parte, baiul e ca aceste sfaturi TOATE, si cele de aici si in general cele de pe forum, il costa bani si nu putini! pe justitiabil. Concret : te duci sa divortezi la mediator si pt. citare/invitare, pt. consiliere, etc platesti ! La final afli ca nu poti divorta prin institutia medierii, dar ai platit scump ca sa stii asta ! Ce faci, te indrepti impotriva celui/celei care te-a sfatuit ?!Chiar in cazul unui divort amiabil la notar, primarie, tot ai nevoie (ai nevoie daca-ti pasa de tine si de interesele tale! daca nu... mergi la mediator !) de un avocat pe care il vei plati si e normal sa fie asa.Sa fiu bine inteles : sunt situatii si situatii, in situatia de aici si raspunzand strict la intrebare (asa e corect !) raspunsul este : nu se poate divorta prin mediere ! Bonus Mai de folos ar fi un expert in terapia de cuplu:) In final : cine este supermoderatorul care sa modereze si moralitatea unor ,,postari\" ?

Editare Admin
:oops:
Ati revenit in acelasi stil care v-a adus sanctiuni pe celalalt cont. Va rog renuntati la obiceiul de a analiza activitatea si competenta membrilor forumului pentru simplul motiv ca nu sunteti in masura sa faceti asta. Altfel o sa ajung la concluzia ca faceti trolling in comunitate iar asta se sanctioneaza cu banarea - temporara sau definitiva.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Admin, administrator
Confundati niste notiuni..

Concret : te duci sa divortezi la mediator

Cred ca numai dvs va puteti duce la mediator sa divortati, nimeni altcineva si asta pt ca mediatorul nu te divorteaza, ci te poate ajuta sa ajungi la un acord si sa eviti astfel judecata cu martori , probe , scandal prin instanta.
E obligatoriu acum ca macar sa va prezentati la mediator pt a va informa despre avantajele medierii, apoi cu dovada eliberata de mediator si daca nu ajungeti la un acord, va judecati in instanta. daca apelati la instanta fara dovada de la mediator, cererea se respinge ca inadmisibila.
Daca ajungeti la un acord, veti apela la instanta doar sa pronunte o hotarare de expedient.
La notar va costa mai mult un divort cu minori decat in instanta, iar la starea civila nu puteti divorta ca aveti copii.

[

In general la notar costa mai mult decat la instanta daca merge fara avocat.
Cu avocat poate costa la fel ca la notar sau mai mult.
In caz de divort nu trebuie neaparat avocat fiind destui care divorteaza pana la urma si in afara de a ramane nedivortat nu exista alt risc.
Daca exista copii minori mai poate exista riscul sa isi piarda copilul mama dar prea rar se intampla asa ceva.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Buna!Nu vreau sa ma contrazic cu dvs,dar parerea este ca si mediatorul isi are rolul lui!Costurile nu sunt mari!Cand esti strans cu usa rau de tot e normal sa apelezi la toate caile posibile si daca este sa pierzi bani,asta e!Banii oricum se duc,cu atat mai bine daca se duc cu folos la mediator sau avocat,mediator,problemele trebuie rezolvate!Si hai sa ne desteptam si sa privim si la legile Europene,sa vedem si ceilalti cum procedeaza!O zi buna sa aveti!

Alte discuții în legătură

Mediere divort cu copii dana_toader dana_toader Ce fac sotii dupa ce ajung la un acord prin mediere privind divortul si incredintarea copiilor minori? Se duc cu acordul in instanta sau la notar? In cazul ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Divort cu acord de mediere contestat auricius auricius Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin ... (vezi toată discuția)