avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mediere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mediere divort

Buna seara,
As vrea sa stiu daca se merge la un mediator se poate divorta daca partile se inteleg intre ele?...Adica dupa ce s-au inteles cele 2 persoane....se pot demara actele de divort nu?....cum?...tot mediatorul le face sau trebuie sa umble cei 2?
Rolul mediatorului e doar sa ajute partile sa ajunga la o intelegere dupa care cei 2 se descurca singuri?.
Cineva spune ca se poate da divortul in 3 zile prin intermediul unui mediator....bineinteles...cele 2 parti sa se inteleaga.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:29, 21 Februarie 2012
In urma medierii se incheie un acord de mediere care este semnat de ambele parti si se depune la judecatorie de catre cei doi soti, mediatorul nu mai are nici o obligatie sa mearga cu dvs. la judecatorie.

Da, stiu ca cineva spune ca se poate in termen de 3 zile prin hotarare de expedient dar nu stiu daca este valabila situatia la toate instantele.

Daca nu aveti copii cel mai simplu ar fi la starea civila unde cel mai probabil este mai ieftin dar dureaza 30 de zile.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Pai tocmai ca este si un copilash....dar cele 2 parti sunt de acord in privinta tuturor aspectelor....si a bunurilor..si a copilului...atunci...care ar fi cea mai rapida cale de divort?
Va multumesc pentru raspuns!
In cazul acesta aveti de ales intre divortul la notar sau prin instanta prin procedura medierii. La notar dureaza 30 de zile, la judecatorie depinde de aglomerarea instantei
oriunde ati fi divortati mai repede la notar....in orice instanta primul termen este la cel putin o luna si ceva .....
Intradevar termenele in instanta sunt lungi insa odata incheiat acordul de mediere partile se pot prezenta oricand in fata instantei pentru a se pronunta hotararea de expedient. La cei interesati le voi trimite in privat dovada pronuntarii unui divort dupa doua zile de la data introducerii cererii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Partajul mihaelaol mihaelaol cam cat ma costa un partaj facut la notar facut de comun acord tinand cont ca avem un apartament 3 camere confort 1 si mama are dreptul de a locui intr o ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)