@mbadea41, vă rog să citiți regulamentul de postare al acestui forum. Continuați discuția începută după ce primiți câtre un răspuns.Nu deschideți după fiecare răspuns un nou topic. Mulțumesc pentru înțelegere.
@ avocat Laschoschi, știu că dvs. vă doriți ca toată lumea să meargă să se judece și mai ales să își angajeze avocat. Totuși, dacă un utilizator se interesează despre procedura medierii ar fi de preferat să nu-l descurajați. Mulțumesc pentru înțelegere.
@mbadea41 a scris în alte topicuri deschise pe marginea aceluiași subiect:
Cat este maxim onorariu pt un divort la avocat.este posibil sa fie 4000ron.precizez ca santem de acord cu divortul si nu avem de facut partaj.iar custodia a fost de acord sotul sa imi fie incredintata mie.avocata a angajat un mediator care imi impune tot mie sa il platesc cu 2000ron.e posibil asa ceva .din moment ce eu am platit divortul integral.
@mediatordorin ilie a răspuns:
Daca v-ati inteles cu sotul cu privire la divort si la custodie, puteti merge direct la notar si nu va mai trebuie nici avocat nici mediator, procedura notariala este de la 1.000 de lei in sus din cate stiu eu.
Daca totusi mergeti pe varianta medierii, si sunteti cat de cat intelesi pe aspectele legate de divort si custodie, mi se pare exagerat de mult un onorariu de mediator de 2.000 lei. Aprox 500 lei onorariu de mediator se practica in aceste cazuri.
Cat priveste onorariul avocatului, nu ma pot pronunta.
@mbadea41 a scris în alte topicuri deschise pe marginea aceluiași subiect:
Mi s a cerut 4000ron pt divort 2000pt onorariu avocatei2000ron pt taxele de judecata.specific asa mi a cerut avocata.acum a angajat o mediatoare pt silutionarea divortului la dansa deoarece sotul este de acord cu tot ce am cerut.nu avem de facut partaj iar custodia copilului mi a cedat o mie.avocata ma obliga sa platesc si onorariul mediatoarei tot eu .o suma de 2000de ron.cand i am platit cei 4000de ron mi a spus ca nu mai trebuie sa achit nimic in plus ,i ar daca e de acord si vrea sa divorteze la mediator mi se returneaza taxa de judecata de 2000de ron .eu am primit chitanta de 3500ron.acum nu mai recunoaste ce a vb si imi spune ca defapt onorariul ei e de 4000de ron si trebuie sa platesc si mediatoarea2000.ori avocata nu a facut decat sa dea un singur telefon sotului.pt atat 4000de ron?
@avocat_lascoschi@yahoo.com a răspuns:
Nu mai mergeti la mediator.
Daca va intelegeti divortati fara probleme mai ales daca aveti si avocat.
Daca sotul se razgandeste in instanta dupa mediere va incurca oricum.
Ca sa nu mai cheltuiti bani aiurea nu mai mergeti la mediere ca oricum nu va ajuta cu nimic.
Daca avocata e tanara poate ca nu stie clar treaba si vrea ea cu mediere ca sa creada ea ca e totul bine...dar nu va ajuta...medierea...
Asa economisiti banii...
@mediatordorinilie a rîspuns:
Domnule avocat, daca sotul se razgandeste, fie ca au trecut prin mediere, fie ca nu, e dreptul lui si nu ai ce sa ii faci, si in nici un caz nu depinde de mediator daca se va razgandi sau nu.
Nu vad cum i-ar incurca medierea?! De ce induceti lumea in eroare?!
Eu zic ca mai bine i-ar descurca un mediator in sensul in care le face un acord de mediere total (in care se stipuleaza divortul amiabil, numele dupa divort, modul de indeplinire a obligatiilor parintesti, declaratia ca nu au bunuri comune) si il trimite instantei spre consfintire, deci sotii nu mai au nevoie de avocata care deja i-a incasat 4.000 lei pt un apel - asa cum sustine doamna in postarea de mai sus. La instanta doar isi manifesta inca o data consimtamantul si se emite Hotararea de Divort in baza acordului de mediere. Simplu si Rapid.
Cat despre bani aruncati aiurea, socotiti domnule avocat un onorariu de 300-500 lei pentru mediator (care face contract de mediere, proces verbal de inchidere a medierii, acord de mediere cu toate capetele de intelegere, ultimele doua puse pe suport electronic) si 4.000 lei onorariu de avocat pentru un apel telefonic si vedeti unde sunt banii aruncati aiurea....
@avocat_lascoschi@yahoo.com a răspuns:
Nu va suparati pe mine dar daca angajeaza avocat si sotul este reprezentat de avocat procesul se finalizeaza tot la fel ca si cum s-ar fi facut mediere.
Ce rost are sa plateasca mediere daca divorteaza fara a conta medierea?
De aceea ziceam ca da bani inutil la mediator ca indiferent daca il plateste sau nu tot aia este...si ajuta cu nimic...
Degeaba la mediator se scrie ca divorteaza daca e lipsa la proces si nu are avocat care sa il reprezinte...
Nu era vorba ca mediatorul sa il convinga pe sot sa divorteze...sau ca este de vina ca se razgandeste sa divorteze...ulterior...
Este un drept personal care apartine doar sotului...si nici judecatorul nu ii poate impune sa divorteze daca nu vrea...
Deci, degeaba semneaza in acordul de medire ca divorteaza daca nu vine la judecata...sau nu e reprezentat...
Nu se va da divortul in lipsa...
@mbadea41 a scris în alte topicuri deschise pe marginea aceluiași subiect:
Daca vreau sa imi retrag dosarul de la avocata,ea este obligata sa imi restituie banii care i am dat?
@ Gabriela Pantu a răspuns:
Avocatul are dreptul la onorariul corespunzător activității pe care a efectuat-o până la data încetării contr de asistență juridică.Poate fi o sumă mai mare, mai mică sau egală cu cea pe care i-ați avansat-o, depinde de operațiunile efectuate, de faza în care este dosarul etc.
Aveți un contract cu clauze pe care le-ați convenit, discutați cu avocatul în legătură cu ce vă nemulțumește și cu ceea ce doriți.
@mbadea41 a scris în alte topicuri deschise pe marginea aceluiași subiect:
Eu as dori divortul la mediator deoarece dureaza mai putin si sotul lucreaza inafara tarii si as avea de asteptat mai mult.dar e corect ce face avocata?si onorariul ei nu credeti ca e cam mare.
@avocat_lascoschi@yahoo.com a răspuns:
Sotul poate fi reprezentat de avocat la proces.
Dar trebuie sa dea dovada ca are resedinta in strainatate.
Medierea nu va ajuta cu nimic asa cum va spuneam.
Sper ca nu ati platit avocata si o sa esueze total aiurea...
Cine a platit-o, sotul sau dvs?
@mediator_mrt a răspuns:
Mergeti impreună cu soțul la un mediator( ales de dvs.) și discutați cu acesta toate aspectele. Cu siguranță este cea mai rapidă modalitate de a obține divorțul; se poate obtine un termen pentru a consfinti o asemenea cerere si in cateva zile. La termen, oricare dintre dvs. dacă nu se poate prezenta în fata instanței, dovedeste acest lucru și poate fi reprezentat de oricine printr-o procură specială - fie avocat sau nu. Referitor la onorarii, vă recomand să discutati / negociati cu avocatul pe care l-ati ales, respectiv cu mediatorul ales. Sunteti singurii in masura sa va alegeti avocatul, mediatorul, iar impreuna cu acestia , în functie de complexitatea cazului și de puterea dvs. financiara sa vă negociati onorariile. Succes!
Medierea ajută în foarte multe situații, iar aceasta prezentată de doamna este una dintre ele.