avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... mediere in divort
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

mediere in divort

Buna Ziua,
Eu sunt in divort cu sotul meu, mai avem inca 6 saptamani pana la primul termen, incerc ca-l conving ca ar fi mult mai bine sa apelam la serviciile unui mediator.
Avem si 2 copii minori, nu am cazut de acord in privinta copiilor, el nici macar nu doreste sa divorteze. Totusi, este constient ca finalul va fi tot divortul; deci ar fi mai bine (in conditiile date) sa terminam mai repede.

Intrebarea mea este: daca totusi accepta sa mergem la mediator, se incheie acordul de mediere, cand ajungem in instanta el se mai poate razgandi? In sensul sa nu mai fie de acord cu ceea ce a semnat in acordul de mediere?

Ce se intampla in instanta daca el se razgandeste?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters168049, utilizator
Cel mai recent răspuns: atena1202 , utilizator 00:37, 25 Martie 2011
Teoretic daca semneaza acordul de mediere ar trebui sa nu se mai razgandeasca. dar firea omului este schimbatoare, mai ales daca spuneti sa nici nu vrea sa divorteze.
Daca se razgandeste, divortul isi va urma cursul in instanta, cu termene, martori etc.
Daca se razgandeste, nu uitati sa-l dati in judecata si sa recuperati si cheltuielile de judecata pe care le veti face cu ocazia divortului.
Nu stiu cum e posibil sa vina cineva sa va sfatuiasca sa nu mai divortati din moment ce ati hotarat asta.
Daca nu accepta o mediere, il dati in judecata si obtineti custodia copiilor prin procesul de divort. O sa dureze mai mult dar, asta este!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 2 ( subiect editat, mesaje conexate) mbadea41 mbadea41 Este de acord cu divortul a semnat la mediator dar nu poate semna si hartia la tribunal,ne programeaza doar peste doua saptamani iar sotul pleaca din tara ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori ContSters267915 ContSters267915 Buna ziua. Se pare ca pana la urma voi fi nevoit sa accept inevitabilul, asa ca...In fine, ideea este ca as vrea sa stiu cum pot obtine in urma medierii un ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort in urma acordului de mediere Laura_ Laura_ Buna ziua Am incheiat un acord de mediere prin care am divortat, nu am avut nimic de impartit si nici copii impreuna cu fostul meu sot. Acordul a fost judecat ... (vezi toată discuția)