Buna Ziua,
Eu sunt in divort cu sotul meu, mai avem inca 6 saptamani pana la primul termen, incerc ca-l conving ca ar fi mult mai bine sa apelam la serviciile unui mediator.
Avem si 2 copii minori, nu am cazut de acord in privinta copiilor, el nici macar nu doreste sa divorteze. Totusi, este constient ca finalul va fi tot divortul; deci ar fi mai bine (in conditiile date) sa terminam mai repede.
Intrebarea mea este: daca totusi accepta sa mergem la mediator, se incheie acordul de mediere, cand ajungem in instanta el se mai poate razgandi? In sensul sa nu mai fie de acord cu ceea ce a semnat in acordul de mediere?
Ce se intampla in instanta daca el se razgandeste?
Teoretic daca semneaza acordul de mediere ar trebui sa nu se mai razgandeasca. dar firea omului este schimbatoare, mai ales daca spuneti sa nici nu vrea sa divorteze.
Daca se razgandeste, divortul isi va urma cursul in instanta, cu termene, martori etc.
Daca se razgandeste, nu uitati sa-l dati in judecata si sa recuperati si cheltuielile de judecata pe care le veti face cu ocazia divortului.
Nu stiu cum e posibil sa vina cineva sa va sfatuiasca sa nu mai divortati din moment ce ati hotarat asta.
Daca nu accepta o mediere, il dati in judecata si obtineti custodia copiilor prin procesul de divort. O sa dureze mai mult dar, asta este!