Buna ziua.
Se pare ca pana la urma voi fi nevoit sa accept inevitabilul, asa ca...In fine, ideea este ca as vrea sa stiu cum pot obtine in urma medierii un program cat mai avantajos de vizitare a copilului meu minor care va ramane fireste in grija mamei ? De regula, daca nu ne intelegem pe acest aspect la mediere, instanta de judecata cum stabileste? Eu as vrea cat mai des si cel putin un week-end complet pe luna la domiciliul meu, perioade mai mari in viitoarele vacante de vara si iarna (acum copilul are 3 ani, nu e cazul inca dar pt viitor).
Deci cat acorda de regula instanta si cat pot eu obtine, in urma medierii inainte de a ajunge efectiv la judecata?
Va multumesc anticipat.
Stimate domn, daca medierea nu va convine puteti obtine si in instanta ceea ce nu veti obtine prin buna invoiala.
Conteaza foarte mult ce fel de relatii ati dezvoltat cu minorul si cat de atasat este de dvs.
Vedeti ce faceti la mediere si apoi reveniti sa ne spuneti ce program a reiesit ca posibil in urma medierii.
Mai conteaza si cine plateste mediatorul, cat il plateste si cata putere de convingere are acesta.
Aveti dreptul de a fi insotit si de avocat la mediere.
In acest caz discutiile ar putea fi mult mai complexe si mult mai constructive daca mediatorul nu reuseste sa convinga.
Multumesc.
Scuze ca insist, dar, de regula, cum stabileste instanta ?
Adica, am voie la 2 week-end-uri pe luna la domiciliul meu?
Ma rog + vacante si alte perioade?
Sunt la primul divort (nu e o scuza), sper ca si ultimul...
Multumesc.
Uitasem. Inca ceva: daca pana la termenul efectiv al divortului una din parti se razgandeste cu privire la termenii medierii, o poate anula fara probleme ?
Multumesc.
Aveti sanse destul de mari sa obtineti 2 weekenduri pe luna.
Ma gandeam ca vreti si Pastele si Craciunul sa il petreceti impreuna cu minorul.
Daca va angajati avocat parerea mea este ca puteti iesi mai bine decat la mediere daca nu vreti prea mult.
Depinde insa si unde va judecati si ce judecator nimeriti.