avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minori

Buna ziua.
Se pare ca pana la urma voi fi nevoit sa accept inevitabilul, asa ca...In fine, ideea este ca as vrea sa stiu cum pot obtine in urma medierii un program cat mai avantajos de vizitare a copilului meu minor care va ramane fireste in grija mamei ? De regula, daca nu ne intelegem pe acest aspect la mediere, instanta de judecata cum stabileste? Eu as vrea cat mai des si cel putin un week-end complet pe luna la domiciliul meu, perioade mai mari in viitoarele vacante de vara si iarna (acum copilul are 3 ani, nu e cazul inca dar pt viitor).
Deci cat acorda de regula instanta si cat pot eu obtine, in urma medierii inainte de a ajunge efectiv la judecata?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters267915 , utilizator 22:20, 23 Octombrie 2012
Zilele de nastere ale copiilor..poate va intereseaza. Asta in cazul in care nu va intelegeti cu mama sa le petreceti impreuna.Pentru copii cred ca ar fi cel mai frumos asa, si pana la urma interesul lor primeaza.
Succes!
GGIGI a scris:

Multumesc.
Scuze ca insist, dar, de regula, cum stabileste instanta ?
Adica, am voie la 2 week-end-uri pe luna la domiciliul meu?
Ma rog + vacante si alte perioade?
Sunt la primul divort (nu e o scuza), sper ca si ultimul...
Multumesc.
Uitasem. Inca ceva: daca pana la termenul efectiv al divortului una din parti se razgandeste cu privire la termenii medierii, o poate anula fara probleme ?
Multumesc.

instantele sunt in mare masura promama...trebuie sa aveti probe solide in favoarea dvs. ca sa va dea mai mult de 2 weekenduri pe luna si cate o sapatamana in vacanta de vara si inca ceva zile in celelate vacante

medierea este o procedura facultativa ce nu produce efecte juridice decat daca si dupa ce est econfintita de instanta.
Actualmente, fie ca le place sau nu instantele cam dau si Craciunul si Pastele...prin buna imparteala fara sa fie buna imparteala...

Nu prea mai poti priva unul dintre parinti si copilul de dreptul de a petrece sarbatorile cu schimbul...
Este adevarat ca sunt judecatoare care sunt mame si...nu vor tine niciodata cu tatii...daca s-au aflat in neintelegeri cu sotul se pot razbuna pe orice tata...fie vinovat, fie nevinovat...

S-a cam dus vremea cand faceam intelegeri doar ca sa nu dureze un proces in prima instanta 2 ani pentru ca exista o cascada de probe si mamele ca sa scurteze stresul faceau intelegeri...
Tatii aveau si ei ceva la baza dar era incert ca vor dovedi vreodata...
Si asa se intelegeau...
Ce rost are sa te judeci pana devine copilul major...?

Astazi, se tinde spre a se respecta drepturile dar inca mai exista anumite probleme si chiar de exista se pot rezolva...prin intelegere...in instanta...daca nu prin mediere...
Si daca partile nu se inteleg instantele cam dau ceea ce este de dat daca avocatul se lupta pentru client si dovedeste ceea ce este de dovedit.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
avocat_penalist, utilizator
Va multumesc tuturor pt ajutorul acordat.
desi nu sunt de acord cu divortul, nu il pot bloca. Voi lupta totusi sa obtin un program de vizita cat mai avantajos in speranta ca nu voi pierde legatura cu copilul meu (desi mama si sustinatorii dumneaiei fac eforturi sa...ma rog).
Va doresc o seara cat mai placuta !
Multumesc din nou !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere luare minor in week-end-uri, amenintare cu decaderea din drepturile parintesti gavrilescuclaudia gavrilescuclaudia Buna ziua! Sunt bunica materna a unui baietel de 4 ani.Fiica mea a divortat in urma cu aproximativ 2 ani de tatal copilului.In urma hotatrarii ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita a tatalui dintr-o relatie neoficiala Larisa Moraru Larisa Moraru Buna ziua. De foarte mult timp am cateva intrebari la care nu gasesc raspunsuri, si sper sa ma puteti ajuta sa le obtin. Sunt intr-o relatie de 2 ani cu ... (vezi toată discuția)
Drept vizita la minor solenza solenza buna ziua.am o colega care a divortat acum cateva luni.in urma intelegerii in fata judecatorului si a sentintei de divort s a stabilit domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)