avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita a tatalui dintr-o relatie neoficiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita a tatalui dintr-o relatie neoficiala

Buna ziua.

De foarte mult timp am cateva intrebari la care nu gasesc raspunsuri, si sper sa ma puteti ajuta sa le obtin.
Sunt intr-o relatie de 2 ani cu prietenul meu care are un copil dintr-o relatie de concubinaj. Nu suntem din aceeasi localitate si locuim in weekend acasa la el, intentionam ca in catev aluni sa ne mutam in chirie. Copilul este la mama lui, nu exista nici un ordin judecatoresc referitoare la vizita copilului de catre tata. Ea este o persoana dificila cu care greu se poate comunica, chiar si inainte sa ma cunoasca el pe mine reusea sa vada greu si rar copilul. Parintii copilului incepusera sa aiba o relatie de comunicare acceptabila in perioada cand l-am cunoscut eu pe prietenul meu.
Cteva luni totul a decurs bine baietelul, ma placea foarte mult si eu l-am indragit pe el, prietenul meu se bucura foarte mult ca baiatul nu m-a respins, chiar eram fericiti si petreceam destul de multe weekenduri impreuna.
Dupa o perioada mama copilului a interzis prezenta mea cand copilul petrecea weekendul la tata, din acel moment relatia noastra a devenit complicata si plin ade suferinta si certuri, initial am inceput sa impartim weekendurile, cand petrecea cu mine cand cu copilul, au fost multe momente de suferinta, mai ales ca copilul suna inopinant ca vrea sa vina in vizita si nu putea veni din cauza prezentei mele asa inceput sa ma urasca, este tare atasat de tata lui.
Intrebarea mea este care este solutia???
Mentionez ca ei au locuit partial impreuna cativa ani, el a investit multi bani intr-o afacere comuna iar cand baiatul avea 4 ani s-au despartit iar ea a ramas in posesia tuturor bunurilor, din acest motiv el inca nu plateste pensie alimenatra. In ce ar consta sa o dea in judecata pentru drept de vizita sa nu trebuiasca sa se imparta cand cu mine cand cu copilul? Se solicita plata pensiei alimentara din trecut?
Ea ma uraste ii spune copilului ca din cauza mea tatal nu-l va mai iubii, poate obtine ordin judecatoresc sa nu pot fi prezenta in prezenta copilului cu dovezi mincinoase? Cat dureaza un procesc si cat costa?

Va multumesc din suflet si astept nerabdatoare raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:13, 20 Aprilie 2010
program de vizita poate cere in instanta, dupa cum considera dansul ca e bine si pt el si pt copil.
mama nu poate solicita din urma plata pensie, ci maxim de cand depune cererea, in cazul in care depune una
ordin judecatoresc impotriva dvs nu poate obtine doamna,
Luati legatura cu un avocat. Nu cred ca se poate solicita program de vizita daca minorul nu este incredintat unuia dintre parinti.

Si presupunand ca se poate, ideea este ca daca tatal va solicita programul de vizita cum doreste el ( de exemplu in fiecare zi o ora-doua, un week-end la doua saptamani, vacanta de Craciun intr-un an, cea de Paste in urmatorul, jumatate din vacanta de vara etc.) mama ii poate face cerere reconventionala in care sa mentioneze ca solicita vizitarea minorului in prezenta ei. Si ramane la aprecierea instantei...

Eu va recomand si sa aveti aceeasi relatie calda cu minorul, sa inteleaga ca si dvs. il iubiti si doriti ca el sa petreaca tot timpul posibil alaturi de tatal sau, si ca nu reprezentati o piedica, ci chiar o incurajare.
E o prostie vizitarea in prezenta celuilalt parinte, iar copilul are 4 ani, depinde de parti, de situatia concreta si de avocati.
E putin probabil cu atat mai mult cu cat inainte de proces copilul a tsta singur cu tatal lui, deci e greu pentru mama sa dovedeasca faptul ca deodata nu mai e bine!!

Mai bine sesizati protectia copilului in sensul intocmirii unui raport in care sa se verifice de catre un psiholog in ce masura mama il influienteaza pe copil, indoctrinandu-l impotriva unei relatii coerente de atasament cu tatal lui.
Apoi, daca mai e nevoie, mergeti si in instanta.
Acolo nu mai conteaza ce anume i-a lasat mamei, pensie e obligat sa plateasca oricum; si va fi impotriva lui faptul ca nu a platit pana acum.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contact minor cu toate rudele de gradul 1 etc... Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, La acordarea dreptului de vizita parintelui necustodian, cum apreciaza instanta dreptul copilului de a avea contact cu toate rudele de gradul 1 ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui de a-si vizita copilul dintr-o relatie neoficiala mariana_chiper mariana_chiper Bine v-am gasit! De multa vreme voiam sa aflu informatii despre acest subiect si iata ca am gasit acest site! Am citit alte subiecte cu teme asemanatoare, dar ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)