avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria a efectuat o zonare gresita a orasului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria a efectuat o zonare gresita a orasului

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Primaria orasului unde locuiesc parintii mei, a calculat impozite şi taxe mult mai mici pe proprietate decât prevede Codul fiscal. in urma unui control de la Curtea de Conturi,concluzia CC a fost: "nestabilirea potrivit legii, neînregistrarea în evidenţa contabilă şi fiscală şi neraportarea în situaţiile financiare întocmite pentru perioada 2012 - 2014 a impozitului pe teren intravilan şi a impozitului pe terenul extravilan, datorat de contribuabili persoane fizice şi juridice".
S-a dispus catre Primarie recuperarea datoriilor. In prima faza Primaria a constestat decizia in instanta si in urma procesului, CC de conturi a avut castig de cauza.
Evident ca in urma acestei situatii, primaria a trimis catre locuitori instiintari de plata retroactiv din anul 2012 pentru impozitele calculate corect si taxele pt plata intarziata.
Intrebarea este, se poate actiona Primaria in judecata? Vorbim de sute cde cazuri in oras.
PS: de curand am aflat ca situatia este la fel in mai multe localitati din judetul Braila.

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite locale, obligatiile primariei vodzila57 vodzila57 Buna ziua, Privind taxele si impozitele locale doresc si eu cateva lamuriri daca ma poate ajuta cineva: 1). Primaria are obligatia de a transmite ... (vezi toată discuția)
Penalizari impozite si taxe pf sanda2s sanda2s Buna ziua, Va expun urmatoarea speta, in data de 16.03.2017 am achitat impozitul pe teren intravilan, constructii si extravilan pentru bunica mea ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)