avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Penalizari impozite si taxe pf
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Penalizari impozite si taxe pf

Buna ziua,
Va expun urmatoarea speta, in data de 16.03.2017 am achitat impozitul pe teren intravilan, constructii si extravilan pentru bunica mea decedata(necesara pt deschiderea succesiunii) pt care am primit certificat de atestare fiscala. Am mers la notar acesta s constat ce certifiucatul fiscal este gresit, m-am intors la primarie in data de 18.08.2017 si mi s-a comunicam ca a fost Curtea de Conturi in control si ca am de platit suma 168 lei din care 81 lei penalitati. Im baza carei legi pot actiona primaria respectiva in judecata pentru dtergerea penalitatilor in situatia in care impozitele au fost achitate la timp in fiecare an.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 14:25, 21 August 2017
Intai faceti contestatie la Primarie privind penalitatile, apoi daca nu sunteti multumita de raspuns, mergeti la Tribunal pe legea 554/2004, probabil ca o sa mai trebuiasca sa faceti inainte plangere prealabila tot la Primarie sau puteti face de prima data plangerea ca sa nu mai pierdeti timpul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
emil6702, utilizator
M-am interesat la primaria impozitul respectiv este calculat pt anii 2012-2014 banuiesc ca si penalitatile la fel. Care este termenul de prescriptie pentru aceste incasare taxelor si impozitele/ Rezonare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit anual giorgianach giorgianach buna seara, am rugamintea ca, cine poate si doreste sa ma ajute, cu privire la problema cu care ma confrunt. am probleme cu primaria unde trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Somatie si executare in aceeasi zi rodica91 rodica91 Tocmai am primit somatie,titlu executoriu si procesul verbal al executarii silite(toate in acelasi plic si toate emise la 21/07/2015 si primite in 27/07/2015 ... (vezi toată discuția)