avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit anual
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit anual

buna seara, am rugamintea ca, cine poate si doreste sa ma ajute, cu privire la problema cu care ma confrunt. am probleme cu primaria unde trebuie sa achit impozitul pe cladire si pe teren. in fiecare an in luna ianuarie merg la primarie sa achit impozitul datorat fara ca primaria sa imi comunice acasa instintare de plata cu suma pe care o am si achit suma comunicata verbal de dna care se ocupa de aceste impozite.in acest an m-am prezentat acum 2 zile pt a achita impozitul aferent anului 2015 pe casa in care locuiesc si pe terenul intravilan si extravilan si mi-a fost comunicat ca am de plata o restanta la impozit in suma de aprox 900 lei reprezentand impozitul terenului extravilan si penalitatile de intarziere din anul 1997 si pana in 2014 inclusiv.mentionez ca anual am achitat suma comunicata verbal de dna care incaseaza impozitul, iar acum cand am intrebat cum este posibil sa nu fie achitata suma de 900 lei, aceasta mi-a reprosat faptul ca a uitat sa imi calculeze impozitul pt extravilan pe perioada 97-14 si ca eu eram obligat sa ii atrag atentia cu privire la acest aspect, iar acum ma obliga pe mine sa achit cval acelui impozit plus penalitati de intarziere pt perioada 97-14 reprosandu-mi ca este vina mea.rugamintea mea este cum pot rezolva aceasta problema?as dori sa promovez o actiune in instanta, dar nu stiu cum sa o formulez, pe ce dispozitii sa o intemeiez.precizez faptul ca penalitatile de intarziere depasesc cu mult cval impozitului datorat si faptul ca dupa ce achitam impozitul ii solicitam dnei sa imi scrie pe spatele chitantei faptul ca este tot impozitul achitat la zi si ca nu mai este nimic de datorat.proprietarul terenului extravilan in cauza este tatal meu, care a decedat in anul 2004 si a fost scutit de acest impozit deoarece a fost veteran de razboi, iar succesiunea nu a fost dezbatuta nici in prezent.multumesc!
Cel mai recent răspuns: giorgianach , utilizator 22:00, 14 Ianuarie 2015
Impozitele pe teren sau pe cladiri intra in categoria impozitele care se prescriu in termen de 5 ani de zile ...

Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel. Termenul de prescripţie începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23 C.proc.fisc., dacă legea nu dispune altfel.
va multumesc frumos pt raspuns.sunt dispus sa achit val impozitului pe ultimii 5 ani,dar nu mi se pare corect sa fiu obligat sa achit si penalitatile daca anual am achitat suma comunicata verbal de dna care incaseaza impozitele.este greseala ei ca a omis sa calculeze impozitul si pt acel teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)
Penalizari impozite si taxe pf sanda2s sanda2s Buna ziua, Va expun urmatoarea speta, in data de 16.03.2017 am achitat impozitul pe teren intravilan, constructii si extravilan pentru bunica mea ... (vezi toată discuția)