avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit casa si teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit casa si teren

Detinem o adeverinta eliberata de consiliul judetean in anul 1991, pentru un teren extravilan pe numele bunicii si cei 5 copii mostenitori. In prezent toti sunt decedati.
Consiliul local comunal a aprobat procesul verbal de punere in posesie in luna noiembrie a.c si urmeaza sa fie inaintate comisiei judetene documentele in vederea eliberarii titlului de proprietate.
De la compartimentul taxe si impozite locale ni s-a comunicat ca eram obligati, in baza noilor dispozitii din codul fiscal, sa depunem la acea data declaratie pentru emiterea deciziei de impunere, iar acum sa achitam impozitele pe ultimi 5 ani.
Avand in vedere ca bunica avea deschis rol fiscal pentru casa, terenul curtii si terenul extravilan, inainte de modificarile codului fiscal, se mai impun aceste masuri? Nu trebuia sa fie calculate taxele din oficiu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 08:27, 4 Decembrie 2012
Daca terenul extravilan era declarat pe numele bunicii inainte de emiterea titlului de proprietate inteleg ca a fost achitat impozitul pe acest teren.Impunerea pe 5 ani in urma ar fi necesara numai daca terenul nu ar fi fost declarat si implicit nici impozitul nu ar fi fost achitat.
sima marin a scris:

Avand in vedere ca bunica avea deschis rol fiscal pentru casa, terenul curtii si terenul extravilan, inainte de modificarile codului fiscal, se mai impun aceste masuri? Nu trebuia sa fie calculate taxele din oficiu?

Daca bunica a detinut la rolul fiscal, terenul amintit, iar din 1991, pana in prezent, cineva a achitat impozitul terenului, este totul in ordine, nu va pot impune pe ultimii 5 ani. Dar daca din diferite motive terenul nu a fost la rolul cu casa, atunci inseamna ca este corect sa platiti pe ultimii 5 ani. Chiar daca nu ati avut la indemana Codul fiscal, mostenitorii stiau ca detin un teren extravilan pt care trebuia sa plateasca impozit.

Inteleg ca nu ati facut succesiunea dupa bunica si mostenitorii acesteia?
Nu am facut!
Titlul de proprietate si procesul verbal de punere in posesie va fi pe numele mostenitorii defunctilor...se enumereaza cele 6 persoane. Nu spuneti nimic, ati platit sa nu impozit pana in 2012? Daca nu ati achitat, desi erati mostenitor, au dreptate cei de la impozite si taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite locale, obligatiile primariei vodzila57 vodzila57 Buna ziua, Privind taxele si impozitele locale doresc si eu cateva lamuriri daca ma poate ajuta cineva: 1). Primaria are obligatia de a transmite ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate teren -succesori mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! bunicii mele i s-a reconstituit dreptul asupra unui teren in 1991 ( 2ha ) . din cauza unor erori umane ( omisa la transcrierea anexelor , uitat ... (vezi toată discuția)
Plata impozit teren agricol extravilan.penalitati macvio53 macvio53 Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de ... (vezi toată discuția)