avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate teren -succesori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate teren -succesori

buna ziua ! bunicii mele i s-a reconstituit dreptul asupra unui teren in 1991 ( 2ha ) . din cauza unor erori umane ( omisa la transcrierea anexelor , uitat sa inainteze dosarul la prefectura ,,, mai nou la masuratoare au ramas doar 1, 5 ha ..etc...deci o mie de frane in toti acesti 21 ani ) terenul nu are nici acum titlu de proprietate ( de doua ori am semnat PV de punere in posesie -in 2008 -tata .. in 2011 eu am semnat ).bunica a decedat in 1997 , tata in 2010 si am ramas eu si fratele meu .Va rog sa-mi spuneti pe numele cui va fi elibrat titlul de proprietate ? ca daca va fi eliberat pe numele bunicii trebuie sa facem succesiune dupa bunica ..apoi dupa tata ( si am depasit 2 ani la amandoi !!!) ...ce trebuie sa fac sa evit atatea succesiuni ?????
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:14, 8 Septembrie 2012
In mod normal, actele care au stat la baza emiterii acelui titlu (care inca nu a fost emis) au fost ale bunicii. Daca nu ati mai facut reveniri asupra cererii, se va emite pe numele ei. De ce nu notificati primaria sa va comunice stadiul emiterii acelui titlu, iar daca prefectura nu a emis titlu, sa poata sa faca mentiunile necesare, eventual schimbarea . Un titlu se poate emite pe numele defunctilor si cu mentionarea mostenitorilor.

multumesc mult pentru raspuns ! pimaria nu m-a chemat nici pentru noul pv de punere in posesie ( cu noua suprafata ).Deci inteleg ca este legal sa cer sa se faca modificarea pentru emiterea titlului pe numele nostru .Va rog sa-mi raspundeti daca e un drept acesta sau e la latitudinea primariei respective .
VA rog mult ,mult sa-mi raspundeti d-na(d-nule )"ALEXAMORIA"...trebuie sa ajung la primarie zilele acestea !!!!!
Conform legii 18/1991, titlul de proprietate se emite pe numele persoanei care a formulat cererea, indiferent cat timp trece pana se elibereaza efectiv. Nu exista nici o posibilitate de a solicita primariei sa va elibereze titlul de proprietate dvs, chiar daca ati semnat procesele verbale de punere in posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate carllyka carllyka In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Cum obtin titlu de proprietate in baza certificatului de mostenitor? Buna ziua!In anul 2003 in urma succesiunii dupa bunicul meu, am mostenit o suprafata de 5,7 ha teren (arabil,faneata,padure)si o casa cu gradina 0,12 ha, in ... (vezi toată discuția)