avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sa fac?

S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui MG(senior)decedat in 1930,in 1956 se intocmeste fila de reg.agricol pe MG(junior)prin transferul terenurilor de pe fila bunicii(ea s-a recasatorit si a ramas fratele lui tata in casa parinteasca)bunica a decedat in 1983.Nu s-a facut nici o iesire din indiviziune si tata si cumnata au cerere pe legea18/91.Acum se incearca de catre o nepoata de-a tatalui meu sa-l radieze pe tata de pe titlu ca nu avea ce cauta acolo,e sustinuta si de primarie...Noi am depus cf-uri,fila de reg.agricol a bunicii de pe care s-a facut transferul si alte doc care dov ca tata era indreptatit sa fie pe acel titlu.Nus ce se intampla...inainte de vacanta trebuia sa tranzactionam...dar au venit cu tot felul de minciuni si primaria depune ca titlu s-a emis dupa junior si ca el ar fi autorul terenurilor si ca tata a fost trecut eronat pe titlu....au pus art 3 ,8 si 13 din legea 18/91,care il indreptatesc si pe tata.Poate m-am exprimat gresit....Pe MG(junior )e numai registrul agricol si cererea de intrare in CAP din `78.Atesta aceste acte ca el era proprietar unic asupra terenurilor?Primaria asa sustine....la dosarul de la judecatorie de la prima inf.am observat ca nu au trimis toata documentatia care a stat la baza elib. titlului,lipsa cert.deces al bunicului,al bunicii si cert de nastere al tatalui meu.Ce pot sa fac in aceasta situatie?va rog mult,un ajutor,un sfat va rog din tot sufletul...

noi am depus acte de stare civila la dosaul judec.dar cred ca nu le ia nimeni in seama...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2008
dienusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 11:48, 10 Decembrie 2008
sa dovediti ca tatal dvs a acceptat in termen succesiunea bunicului si respectiv a bunicii :)
acceptarea succesiunii e dovedita prin faptul ca bunica a facut succesiune in 1930(bunicul a decedat tanar,avea 25 ani)si este mentionata in cf-uri,iar bunica a decedat in 1983...tata a facut cerere pe legea 18 in 1991...deci aceasta cerere face dovada acceptarii succesiunii...Titlul s-a emis pe cumanata lui tata si el ca mostenitori ai MG,dar nu este specificat daca este senior sau junior....sunt clare toate... acum am descoperit ca nu s-a pus de catre primarie intreaga documentatie care a stat la baza eliberarii titlului...si trimit o notificare ca titlul s-a emis dupa junior,conform registrului agricol din 56-58,de parca i-au aterizat din luna terenurile acolo,nu ca au fost transferate de pe fila de reg.agricol a bunicii din 52-55...nu stiu ce sa ma mai fac.. se pare ca instanta vrea sa ia de buna ultima notificare a primariei...Ce pot face primariei ca nu a depus toata documentatia dupa care s-a eliberat titlul...avem dovezi clare sa demonstram acest lucru
solicitati OCPI judetean sa va elibereze o copie dupa procesul verbal de punere in posesie care a stat la baza eliberarii titlului de proprietate si dupa anexa la legea 18 in care a fost inscrisa validarea :)
multumesc mult pt ajutor...dar toate aceste documente exista...p.v de punere in posesie este semnat numai de cumnata lui tata...tata era imobilizat la pat si in alta localitate..nu trebuia primaria sa trimita adresa tatalui meu pt punerea in posesie?conform legii 18/91.Titlul a fost legal emis...dar se incearca acum radierea lui tata...am gasit si o pagina rupta cu terenulrile din reg agricol si primaria nu a depus toate doc la dsarul de la jud....noi am depus tot sa demonstram ca autorl terenurilor e bunicul....da ei depun cu nerusinare ca autor e juniorul si ca titlu s-a emis dupa junior....cum ii pot combate pe cei de la primarie?Mentionez ca in 2000 era primar o persoana care acum e in comisia locala si emite acum astfel de aberatii.Adevarul e ca ei incearca prin orce mijloc sa ascunda faptul ca nu au fost trecute pe acel titlu toate terenurile...e foarte Penala toata situatia.....nu stiu ce sa mai facem..murim cu dovezile in mana...
Ma intreb in ce calitate apare, alaturi de tatal dv, cumnata dumnealui pe TP – ea nu poate avea calitatea de mostenitor al... socrilor... In TP ar fi trebuit sa fie notati fii (tatal dv si fratele lui) in calitate de mostenitori ai detinatorului terenului... Numele cumnatei pe TP poate conduce la ideea ca terenurile apartineau fratelui tatalui dv si, probabil, de aici a pornit ideea nepoatei de a "sterge” numele unchiului de pe TP...
E mai mult decat logic (cel putin teoretic) ca MG jr nu poate fi unic proprietar al terenurilor, chiar daca cererea de intrare in CAP e semnata de el - in TP e mentionat numele tatalui dv. Terenurile au apartinut, initial, parintilor lui MG jr si ai tatalui dv. – cumnata tatalui dv ar trebui sa dovedeasca in baza caror acte MG jr a devenit "unic proprietar” al terenurilor parintilor (numai fila de registru agricol nu e suficienta).

Cei de la primarie se contrazic: afirma acum ca unic proprietar e MG jr, dar au eliberat TP pe numele tatalui dv si al cumantei sale (?!). E mai mult decat clar (tot teoretic, dar logic) ca la eliberarea TP initial au luat in calcul realitatea (alte acte, nu fila de registru agricol unde apare numele lui MG jr).

Pt ca ati depus la instanta acte de stare civila si credeti ca nu le ia nimeni in seama mentionati despre existenta acestora in fatza instantei. Cand depuneti acte la dosar banuiesc ca sunt insotite de o explicatie scrisa – pt ca judecatorului sa ii fie mai usor sa inteleaga la ce folosesc respectivele documente. Orice pretentii aveti, orice explicatii, argumente etc aveti, sa le scrieti si sa le depuneti la dosar (pastrand pt dv o copie stampilata la registratura – sa aveti dovada ca ati depus respectivele documente).

Nu aveti un avocat care sa va apere interesele?!

Daca mai sunt terenuri despre care puteti dovedi ca apartin familiei dv va puteti adresa prefectului cu un memoriu, la care sa anexati toate dovezile de care intelegeti sa va folositi pt a va sustine afirmatiile.

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat dienusa dienusa sunt in impas...nu stiu ce sa mai fac...sunt intr-un proces ca parte parata de radiere de pe titlu de prop.al tatalui meu TP a fost emis pe numele cumnatei ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)
Pv.validare dupa legea18/91 dienusa dienusa tata a facut cerere pt reconstituirea dreptului de prop.in 1991,in acelasi an a fost eliberata adeverinta. am solicitat primariei pv de sedinta de fond funciar ... (vezi toată discuția)