avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog un sfat

sunt in impas...nu stiu ce sa mai fac...sunt intr-un proces ca parte parata de radiere de pe titlu de prop.al tatalui meu TP a fost emis pe numele cumnatei tatalui meu(fratele dec.din 1987) si tata ,mostenitori al def. Moldovan Grigore,nume ce il avea bunicul si fratele lui tata,fratele lui tata a ramas in casa parinteasca si s-a intocmit in 1956 reg.agricol pe numele lui prin transferul terenurilor de pe registrul agricol al bunicii din `52-`55,bunica s-a recasatorit si a plecat.bunicul era decedat din 1930...am depus acte care il indreptatesc pe tatal meu sa fie pe acel titlu(tata e decedat din 2003)inainte de vacanta jud.a ramas sa tranzactionam...dupa vacanta in sept.vine primaria cu o notificare prin care arata ca titlul s-a emis pe Moldovan Grigore (junior)pe baza registrului agricol din `56-`58 si ca el a introdus terenurile in CAP si ca tata a fost trecut eronat pe titlu.Se poate asa ceva?Pe Moldovan Grig.(junior)nu exista nici un act de prop sau altceva care sa ateste ca el era unic proprietar.De la inceput primaria a incercat prin orce mijloace sa-l dezmosteneasca pe tata,fila rupta din registru agricol,nu vor sa ne recunoasca extrasele de carte funciara pe care scrie clar ca terenurile au apartinut bunicului,spun ca p.v de sedinta de fond funciar cand s-a emis titlu nu-l mai gasesc.La notificarea depusa acum de ei prin care au scris aceste aberatii nu trebuia sa depuna si copia p.v al comisiei locale,cu membrii si cum au ajuns la concluzia asta?Au depus o simpla notificare fara vreun doc atasat.Pe TP scrie numai most.ai def. Moldovan Grigore si atat nici ca e senior sau junior. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat...avem avocati ...dar...ma intelegeti,altfel nu as fi cerut ajutorul aici pe forum.
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 11:20, 21 Noiembrie 2008
In mod normal ar trebui depus la dosarulk cauzei toate actele care au stata la baza emiterii titlului de proprietate, iar imprejurarea ca arata ca nu gasesc o parte din acte nu va poate profita decit dv. Oricum ,de principiu titlul de proprietate se elibereaza de pe urma defunctului pe numele tutror mostenitorilor care au facut cerere de reconstituire si astfel au fost repusi in termenul de acceptare a succesiunii defunctului de pe urma carora vor sa li se reconstituie terenuri, asta ar trebui sa dovediti. Succes!
va multumesc mult,uitandu-ma mai atenta pe ce s-a depus la inceput de primarie ,observ ca filele care sunt la dosarul de cand s-a emis titlul sunt numerotate si culmea lipseste copia dupa certificatul de deces al bunicului numerotat cu nr.18(aceasta nu a fost depusa in dosarul de la jud.) ,noi avem o copie de la inceput din acel dosar,inainte sa complice ei lucrurile si inca vreo 5 documente.
O intrebare as mai avea,avea dreptul cumnata lui tata sa depuna cerere de reconstituire ,avand in vedere ca terenurile erau mostenite de sotul ei(decedat in 1987),fratele lui tata,de la parinti.nu erau bunuri comune dobandite in timpul casatoriei...fratele lui tata avea 4 fiice ,toate majore cand s-a depus cererea de cumnata lui tata.Nu trebuia sa depuna copiii cererea ?Acum una din aceste fiice cere radierea lui tata de pe titlu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)
Pv.validare dupa legea18/91 dienusa dienusa tata a facut cerere pt reconstituirea dreptului de prop.in 1991,in acelasi an a fost eliberata adeverinta. am solicitat primariei pv de sedinta de fond funciar ... (vezi toată discuția)