avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sa fac?

ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei au avut trei copii,bunicul a decedat in 1930,bunica atunci a facut succesiune.In 1956 se intocmeste registru agricol pe un frate al tatalui meu(pt.ca el a ramas in casa parinteasca) prin transferul terenurilor de pe fila de reg.agricol a bunicii(ea s-a recasatorit si a plecat din localitate,a decedat numai in 1983)...In 1991mai traia tata si cumnata care a stat in casa bunicilor.Tata face cerere pe legea 18/91 pt terenuri de la parinti.Cumnata lui face cerere in care scrie doar sa-i dea terenurile care au fost in proprietatea ei(ce proprietate?terenurile socrilor?)Se emite titlu de prop pe numele tatalui meu si al cumnatei(desi fratele lui tata avea 4 fete majore in 1991)...As gresi daca as spune ca a fost trecuta eronat pe titlu cumnata lui tata?
Deoarece la mostenitori ai defunctului e trecut MG(nume identic al bunicului si al fratelui lui tata)o verisoara a cerut in instanta radierea lui tata de pe titlu ca nu poate un frate sa-l most pe alt frate...se incearca confuzia...si tot asa avem aproape un an de cand ne invartim in jurul cozii si acest proces nu se mai termina....
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 12:44, 5 Ianuarie 2009
Reconstituirea dreptului de proprietate se face de pe urma autorului comun pe numele mostenitorilor care au solicitat reconstituirea terenurilor, urmind ca acestia sa solicite iesirea sin indiviziune. Deci dv. trebuie sa demonstrati ca terenurile solicitate de tatl dv. provind de la bunic, deci autorul comun si nu de pe urma dratelui tatalui dv.
Daca in 1930 s-a facut o succesiune, inseamna ca terenurile cumparate in 1926 au fost impartite intre sotia supravietuitoare si cei trei copii conform prevederilor legale in materie in vigoare la aceea data. Deci cei trei frati sau mostenitorii lor puteau solicita reconstituirea sau constituirea titlului de proprietate.
Presupun ca bunica a transferat partea ei din mostenirea dupa bunic catre fratele care a ramas in casa parinteasca, de aceea figura acesta in registrul agricol.
Sunt prea multe necunoscute in acest caz.
multumesc mult pt ajutor....!deci bunica nu a facut nici un transfer al terenurilor pe MG(junior)ea a plecat pur si simplu de acasa ...a fost o drama familiala...la acea data 1956 el a ramas in casa parinteasca...nu s-a facut nici o intelegere...era in toi colectivizarea...poate nu trebuia sa se faca acel transfer...dar pe fila de registru este mentionat transferul...desi la acea data 1956 erau in indiviziune 4 most..bunica si trei copii...(sora lor decedata in 1988 este fara mostenitori)...Pe mine ma intereseaza ce drept avea cumnata lui tata sa ceara terenurile ca fiind in proprietatea ei...numai pe baza registrului agricol din 56-58?si ca sotul ei a bagat in colectiv terenurile?terenuri care apartineau parintilor lui conform cf-urilor existente?Nora poate mosteni terenurile socrilor?...De la primarie s-a depus ultima data ca titlul s-a emis dupa junior....desi nicaieri nu este mentionat acest lucru....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat dienusa dienusa sunt in impas...nu stiu ce sa mai fac...sunt intr-un proces ca parte parata de radiere de pe titlu de prop.al tatalui meu TP a fost emis pe numele cumnatei ... (vezi toată discuția)
Sunt inceatza dienusa dienusa va rog din tot sufletul daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu ceva ,ca nu mai inteleg nimic...deci bunicii mei s-au casatorit in 1925,in 1926 cumpara ... (vezi toată discuția)