avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pv.validare dupa legea18/91
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pv.validare dupa legea18/91

tata a facut cerere pt reconstituirea dreptului de prop.in 1991,in acelasi an a fost eliberata adeverinta. am solicitat primariei pv de sedinta de fond funciar de la acea data 1991 prin care tatalui meu era validat dreptul de prop.Primaria face pe "proasta"atat cererii mele cat si la instanta au raspuns ca nu stiu de asa ceva si nu exista in arhiva lor asa ceva...da atunci unde ar fi acel proces verbal de validare?oare nu pentru toata comuna s-a facut?...
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 21:59, 11 Martie 2009
Procesul verbal al sedintei comisiei locale de fond funciar nu este unic la nivel de comuna intreaga, ci cu siguranta exista cateva sute, fiecare facand referire la un numar oarecare de cereri analizate. Va fi foarte greu sa vi se raspunda la solicitare daca nu puteti indica - macar cu aproximare - data la care a fost aprobata cererea tatalui dvs.
Pe de alta parte si prin primarii se mai pierd uneori niste lucruri. Procesul verbal la care faceti referire nu este un act care sa produca efecte juridice, motiv pentru care nici nu este relevant pentru petent. Din moment ce tatal dvs. a primit adeverinta prin care i se atesta dreptul de proprietate, procesul verbal nu are nicio relevanta.
Mai mult, este de retinut si faptul ca adeverinta tine loc de dovada a dreptului de proprietate pana la eliberarea titlului de proprietate. Daca acest titlu a fost eliberat ulterior, adeverinta si-a pierdut valabilitea.
multumesc mult...s-a eliberat TP...dar o verisoara ataca acel TP, ca tata nu era indreptatit sa fie pe acel titlu...suntem in proces de aproape un an...am depus toata documentatia....aveam nevoie de acel pv. de validare pt.ca acolo scrie clar dreptul tatalui meu la mostenire si a cui au fost terenurile...adica a bunicului meu...problema e ca pe fratele lui tata si pe bunicul i-au chemat la fel...si se incearca acum prin orice mijloace radierea lui tata de pe TP
Din pacate informatiile furnizate sunt incomplete:
Tatal dvs. a depus cerere in nume propriu sau in calitate de mostenitor? Daca drept mostenitor, detaliati putin gradul de rudenie fata de cel dupa care mosteneste (autor)

Iar in cazul ca vorbim de o mostenire, mai apra si alte intrebari:
1. cererea a fost doar a tatalui dvs. sau a fost o cerere comuna a mai multor mostenitori?
2. chiar daca a depus cerere singur, ce stiti despre alti mostenitori, ar fi putut depune cereri distincte?

Pana la urma, tatal dvs. isi dovedeste calitatea de proprietar prin insusi titlul de proprietate, pornind de la prezumtia legala conform careia Comisia locala si Comisia judeteana au respectat prevederile legale pentru emiterea titlului. Partea cealalta trebuie sa faca dovada ca aceste comisii au incalcat legea la momentul retrocedarii terenului ce face obiectul actiunii.
deci...tata a depus cerere in 1991 separat,cumnata lui(fratele decedat din 1987)depune cerere in acelasi timp in care arata sa i se dea terenurile avute in proprietate?!(ce prop.,n-o inteleg)Se da adeverinta pe numele ambilor(tata si cumnata)in 2000 se da titlu la fel pe numele ambilor ca most ai def MG. ...MG il chema pe bunicu si pe fratele lui tata.Atunci titlu a fost corect emis...terenurile au apartinut bunicilor cumparate in 1926.IN 1956 ramane fratele lui tata in casa parinteasca(bunicu era decedat din 1930,pe cf-uri apare succesiunea facuta de bunica)si se intocmeste registru agricol pe numele lui fara sa se fi facut vreo iesire din indiviziune,deci registru e pe `56-`58(a urmat colectivizarea)La acea data trei sferturi din avere era a bunicii(ea a decedat in 1983 recasatorita in alta loc)Avem registru agricol al bunicii din `52-`55 in care apare mentiunea ca s-a fcut transferul pe registrul agricol al fratelui lui tata...Problema e ca nu pot sa inteleg cum de o verisoara incearca sa-l radieze pe tata de pe acel titlu...si acest proces s-a intins atat de mult ....Oproblema care ma framanta...avea drept cumnata lui tata sa faca cerere de retrocedare terenurile ce au apartinut parintilor lui tata?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
dienusa, utilizator
Deci inteleg ca in anul 2000 s-a emis un titlu pe numele tatalui dvs. si cumnatei (sotia fratelui tatalui antedecedat), ambii in calitate de mostenitori ai bunicilor dvs., corect?
Daca este asa, atunci titlul este corect emis, deoarece bunicii au avut 2 copii, nu? Terenul revine de drept ambilor copii. Dar, dat fiind faptul ca unul dintre copii (unchiul dvs.) a decedat, sotia sa (si eventual copii sai) au calitatea de mostenitor a cotei de 1/2 din proprietatea bunicilor.
Transferul realizat doar in registrul agricol precum ca bunicii au dat terenul unuia dintre copii (tatalui dvs.) nu este valabil. Pe de-o parte registrul agricol nu este dovada de proprietate, ci doar o declaratie de proprietate, iar pe alta parte transferul proprietatii unui teren, chiar si in anii '50, se facea EXCLUSIV prin act notarial, orice alta forma fiind lovita de nulitate absoluta.

Acum, in ceea ce priveste durata procesului, din pacate nu va pot ajuta. Nu aveti ce-i face #-o

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat dienusa dienusa sunt in impas...nu stiu ce sa mai fac...sunt intr-un proces ca parte parata de radiere de pe titlu de prop.al tatalui meu TP a fost emis pe numele cumnatei ... (vezi toată discuția)