avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului acordata mamei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului acordata mamei

Buna , ma numesc roxana si am 21 de ani. Momentan sunt in anglia de o luna. in urma cu 3 saptamani am aflat ca sunt insarcinata si am inceput sa caut raspunsuri la intrebarile pe care le am. vreau sa ma intorc in tara de craciun si sa raman in tara sa nasc si sa imi cresc copilul. Ce sanse am sa primesc indemnizatia pt copil atata timp cat eu in tara am muncit din 29 august 2007 pana in 22 mai 2009 la aceeasi firma si acum nu mai muncesc nicaieri. daca vin in tara si ma angajez sa zicem cu data de 1 oct , si muncesc pana in martie , am vreo sansa sa primesc ceva bani pt cresterea copilului? sau ce ar trebui sa fac acum ca sa primesc ceva bani in romania pt copilasul meu. cred ca sarcina mea are 2 luni nu stiu sigur ca nu am reusit sa merg aici la doctor. deaceea intreb ca vreau sa ma intorc in tara.

multumesc anticipat celor care o sa imi raspunda
Cel mai recent răspuns: roxlore , utilizator 23:00, 10 Septembrie 2009
Buna ziua. Conditia esentiala ceruta pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil, este sa aveti venituri profesionale in cele 12 luni anterioare nasterii copilului. O angajare cu 01.10.2009 este tardiva, nu veti implini stagiul cerut de OUG 148/2005.
din acest raspuns sa inteleg ca si daca vin in tara acum nu indeplinesc , conditiile cerute de lege pt a primi indemnizatia pt copil. dar alti bani o sa primesc pt el de exemplu alocatie sau pot sa imi fac un somaj cand vin in tara. Nici unde sunt acum nu mai pot munci pt ca ma simpt foarte foarte rau poate pt ca sunt la inceputul sarcinii dar oricum. Totusi acesti bani pt copil ii pot primii?

multumesc pt raspuns
Pentru copilas veti beneficia de alocatie ( in prezent cuantumul este de 200 lei lunar, pana bebe va implini 2 ani).
Cum a incetat contractul la firma la care ati lucrat?
prima data am cerut un concediu fara salar pt 3 luni de zile dar nu mi-a fost aprobat pe urma a urmat demisi mea la zi cu acordul ambelor parti. inca nu am luat cartea de munca de acolo si credeam ca am vreo sansa acum sa ma intorc acolo.
Daca va intoarceti in tara si va angajati pe durata determinata, de o luna, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj la expirarea acestuia. Daca va expira contractul acest an, veti beneficia de indemnizatie de somaj timp de 9 luni.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului NicoletaFulias NicoletaFulias Buna, As dori sa stiu ce am de facut in cazul in care vreau sa fac un copil si nu am mai muncit muncit in tara de la 01.01.2013. La 31.12.2012 mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Informatii necesare pentru obtinerea somajului yleana madalina yleana madalina am si eu o nelamurire care odata rezolvata mi-ar oferi sansa de a ramane mai mult timp langa puiul meu.eu am terminat facultatea de contabilitate la ... (vezi toată discuția)
Posibilitate somaj dupa cei 2 de ani de indemnizatie pt. crestere copil tomaioan tomaioan Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 ... (vezi toată discuția)