Buna,
As dori sa stiu ce am de facut in cazul in care vreau sa fac un copil si nu am mai muncit muncit in tara de la 01.01.2013. La 31.12.2012 mi s-a desfacut contractul de munca unde am muncit anterior si ulterior am plecat in Anglia, dar aici nu am acte de UK(deci nu lucrez cu acte).Daca raman insarcinata si vreau sa ma intorc in tara as primi indemnizatie de crestere a copilului sau nu?Si ce ar trebui sa fac in acest sens deoarece vreau un copil si vreau sa ma intorc in tara.
Va multumesc!
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 lunin premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioadae asimilate (somaj indemnizaqt, eleva sau studenta la zi, conecdii medicale, conecdiu de maternitate etc.).
2. Asa ca planificati-va sarcina tinand cont de cele de mai sus.
1. - Incetarea CIM cu art.55, lit.b) din Codul muncii va este imputabila dvs. deoarece dvs. ati facut cerere de incetare a CIM cu acordul partilor.
- In aceasta situatie nu veti putea solicita indemnizatie de somaj.
2. - Daca incetarea CIM nu va era imputabila dvs. atunci ati fi putut sa va inregistrati la inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 12 luni de la data incetarii CIM.
- Perioada cat ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj era eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Pot intra in somaj
crynaku
mi-sa desfacut contractul de munca pe data de 19noiembrie 2012,pe cale amiabila a ambelor parti ,pot beneficia de somaj pana imi gasesc un loc de munca si ce ... (vezi toată discuția)