avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract v-c autoturism inmatriculat in Germania - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract v-c autoturism inmatriculat in Germania - obligat sa-l inregistrez in Romania

Buna ziua, va rog sa ma luminati cu urmatoarea speta: pe data de 28.11.2016 Marius cumpara un autoturism din Germania unde il inmatriculeaza cu numere temporare pe numele sau. Pe data de 21.12.2016 Marius incheie un contract de v-c in Romania cu Mircea caruia ii vinde autoturismul inmatriculat in Germania cu numere si toate documentele valabile. Mircea merge la primaria de domiciliu din Romania si declara autoturismul unde primeste pe contractul de v-c un numar de inregistrare. Mircea merge apoi si isi exprima dorinta de a inmatricula autoturismul. Ia 2 seturi de numere provizorii de romania pe numele sau si apoi merge sa inmatriculeze definitiv autoturismul. La ghiseul de la inmatriculari surpriza.... ofiterul ii refuza lui Mircea dosarul motivand faptul ca Marius nu a inregistrat c-v la primaria de domiciliu. Merge Mircea cu Marius la primaria de domiciliu a acestuia si solicita inregistrarea acestui c-v, aici functionarii inregistreaza c-v dar afirma motivat faptul ca nu era nevoie de aceasta intrucat Marius nu si-a exprimat dorinta de a inmatricula autoturismul ci a vandut o proprietate inregistrata pe numele sau intr-un stat UE unde a platit taxe. Si doar pt autoturismele inmatriculate in Romania este nevoie de inregistrarea c-v la primaria domiciliului vanzatorului. Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura corecta! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GILEAMIHAI , utilizator 18:44, 16 Februarie 2017
Dl normal trebuia sa ceri un certificat fiscal de la domiciliul vanzatorului ca acel bun nu este grevat de sarcini sau e sub sechestru.Contractul de vinzare cumparare nu trebuia inregistrat deoarece persoana s-a hotarit din diverse motive sa-l instraineze acel bun .Probleme la inmatriculare am si eu mie imi trebuie un act din germania si se mosesc astia sa-l aduca pe jos ca am vreo6 luni si nu dau un raspuns oficial .Birocratul roman isi bate joc de roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina anakyn anakyn cum se poate inmatricula o masina adusa din germania de x, x are contract vanzare cumparare cu germanul, si y a cumparat-o din ro de la x, problema e ca x a ... (vezi toată discuția)
Plata impozit auto akymyka akymyka Buna ziua! Am achizitionat anul trecu un autoturism din comunitate, cu care am circulat o luna cu numerele provizorii de Germania si trei luni cu numerele ... (vezi toată discuția)
La ce acte trebuie sa fiu atenta atunci cand cumpar o masina din germania? allyynnutza allyynnutza Ma gandesc sa achizitionez o masina adusa din Germania si apoi s-o inmatriculez in RO. La ce acte trebuie sa fiu atenta in momentul incheierii contractului? Ma ... (vezi toată discuția)