Nu stiu daca este locul potrivit pentru aceasta intrebare dar totusi va intreb.
Tatal meu a avut un accident de munca in urma cu mai bine de 15 ani in Italia in care policele i-a fost retezat impreuna cu o parte din palma. Cu toate acestea este bine, degetul este la loc, mana arata perfect, se vede doar o cicatrice pe lateralul degetului. Poate sa foloseasca mana impreuna cu degetul aproape normal (degetul nu se mai indoaie 100% ci undeva la 70%).
Dupa acest episod a obtinut o pensie de aproximativ 200 Euro pe viata din Italia, in urma a catorva controale de'a lungul timpului. In momentul de fata traieste in Romania iar pensia o primeste prin transfer bancar de acolo.
Intrebarea mea este: Pot si daca da, cum pot sa ii fac certificat si in Romania sa obtina pensie de handicapat ? Alt motiv pentru care vreau sa fac asta este pentru ca am o masina veche americana cu motor de 5.7L la care platesc undeva la 8700 Lei impozit, anual, si as vrea sa o trec pe numele lui in speranta ca este scutit de taxe.
Ma gandesc ca nu trebuiesc facute modificari mai mari decat o nuca pe volan, masina fiind oricum automata iar gradul lui de handicap desi fiind doar un deget este destul de grav fiindca fara acel deget, teoretic, nu mai poate strange in palma obiectele in mod normal.
Va multumesc frumos pentru timpul dumneavoastra, o zi cat mai buna.
Referitor la inmatricularea unui vehicul pe numele unei persoane titular de certificat de incadrare in grad de handicap,esential este sa detineti acel document-pe care momentan nu il detineti
Legislatia care opereaza in cazul inmatricularii unii vehicul de catre persoana detinatoare de certificat de incadrare in grad de handicap este contradictorie,urmare a faptului ca legiutorul chiar daca a modificat disp L nr 448/2006 prin L nr 195/2015,nu a binevoit sa opereze respectivele modificari si in codul fiscal
ANAF lucreaza numai in temeiul dispozitiilor codului fiscal,care pentru inmatriculare vehicul de catre detinator de certificat de incadrare in grad de handicap prevede obligativitatea adaptarii tehnice a vehiculului respectiv