Nu ati mentionat ca deja ati fost in audienta!
Daca v-au spus ca aveti nevoie de certificat nu ati intrebat si de unde?
Nu aveti de ce sa va pierdeti sperantele, problema se rezolva singura daca stiti cum sa puneti "problema".
Ati fost in audienta si ati primit raspunsul pe care l-ati primit. Ok!
Daca cei mai "mici" nu cunosc cum sa se procedeze mergeti cu jalba la autoritatile superioare, primarie, prefectura, MAI.
Presupunem ca din 3 trebuie sa se gaseasca unul mai descurcaret printre ei!;)
Iar daca ii instiintati astfel incat sa vada ca ati solicitat un raspuns din partea si altor autoritati sa stiti ca veti primi un raspuns cuprinzator din partea fiecaruia chiar daca diferit.
DITL este in subordinea primariei care este in subordinea prefecturii care este in subordinea MAI asa ca sa nu va mire daca veti primi un raspuns de genul "petitia dvs a fost inaintata autoritatii competente".
MAI o va trimite la prefectura, prefectura la primarie iar primaria la DITL. Dar veti primi 4 raspunsuri!
Faceti o petitie asa cum v-am spus si scrieti in felul urmator:
"Catre
Primaria X (unde X este localitate unde veti inmatricula vehiculul)
Institutia Prefectului Y, prefect@prefecturaY.ro (adresa de email o gasiti pe site-ul institutiei)
Ministerul Afacerilor Interne, petitii@mai.gov.ro
Subsemnata, Xulescu Roxana, cu domiciliul in bla bla, email roxana@....com, prin prezenta petitie va aduc la cunostinta urmatoarele:
In data de ...am achizitionat de la Ambasada Rep....... cu contractul de v/c nr....din.....un autoturism marca Ferrari, culoare rosie, serie sasiu nr ..... CIV seria ....nr.... certificat de inmatriculare seria ...nr..... (treceti datele din talon sau CIV).
Avand in vedere obligatia de a solicita autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului in conformitate cu prevederile art. 11, alin (4) din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (R), in data de ... m-am prezentat la DITL X pentru indeplinirea formalitatilor de declarare si impunere a mijlocului de transport achizitionat.
Am prezentat la ghiseul DITL X urmatoarele documente:
- Cartea de identitate a vehicului ;
- Actul de dobandire (contract de vanzare-cumparare nr..../......)
- Fisa de inmatriculare;
- Actul de identitate;
Intrucat vehiculul a fost achizitionat de la Ambasada ..... nu am putut prezenta certificatul de atestare emis de DITL al unitatii administrativ-teritoriale unde vanzatorul isi are sediul.
Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal nu prevede scutirea misiunilor diplomatice de la plata impozitelor pe mijloacele de transport dar in conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice (art. 36, alin. (1) DECRET Nr. 566 din 8 iulie 1968 pentru ratificarea Conventiei cu privire la relatiile diplomatice, încheiat la Viena la 18 aprilie 1961),
misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentanţele organizaţiilor internaţionale acreditate în România, precum şi membrii personalului acestora
sunt scutiţi de orice impozite şi taxe naţionale, regionale sau comunale, personale sau reale.
sursa: "Ghidul de protocol pentru misiunile diplomatice, oficiile consulare şi reprezentanţele organizaţiilor internaţionale acreditate în România - Sectiunea 3. Privilegii si imunitati, pct. 3.1. Scutirea de taxe si impozite", de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe
[ link extern ]
[ link extern ]
Precizez faptul ca functionarul de la ghiseul DITL a refuzat inregistrarea vehiculului in lipsa certificatului de atestare fiscala din partea vanzatorului cu toate ca am prezentat situatia juridica a vanzatorului, motiv pentru care am solicitat audienta sefului ierarhic superior dar care mi-a comunicat acelasi fapt, ca trebuie sa prezint certificatul de atestare fiscala emis de DITL al unitatii administrativ-teritoriale unde vanzatorul isi are sediul.
Avand in vedere cele prezentate mai sus precum si termenul de comunicare a raspunsului prevazut la art. 8, alin. (1) din OG nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, va rog sa imi comunicati punctul dumneavoastra de vedere privind modalitatea de rezolvare a acestei situatii atipice intrucat netranscrierea dreptului de proprietate in termenul legal reprezinta contraventie sanctionata conform art. 101, alin. (1) din OUG nr. 195/2002 cu minimum 6 puncte-amenda, situatie pentru care nu ma consider vinovata.
Cu stima,
X R
Data ..... "
Sa ne tineti la curent cum s-a finalizat povestea. Cine v-a pus sa va cumparati masina de la ambasada??