avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pt. conducere cu permis suspendat.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pt. conducere cu permis suspendat.

Buna,

Am un dosar pt fapta din subiect intocmit in 27.09.2007. In tot acest timp a fost plimbat de la politie la parchet si inapoi fara sa se rezolve ceva sau sa mi se ofere un raspuns concret. Intrebarea mea este daca se poateface ceva in privinta asta si daca m-ar ajuta in vreun fel sa angajez un avocat (mai exact daca poate sa grabeasca primirea unui raspuns). De asemenea m-ar interesa cam cat ar fi onorariul pt un avocat din Brasov in cazul in care raspunsul este pozitiv.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:41, 11 Septembrie 2009
Angajarea unui avocat sigur v-ar lua mai multe drumuri din picioare. de grabit insa, este greu de spus. Sumt multe dosare ca al dvs. de rezolvat. Acum mai este su greva magistratilor.
Problema e ca nu prea am ce face. Dosarul acum e la politie si se astepata raspuns de la primarie daca drumul unde s-a intamplat incidentul este sau nu public. (practic a fost intr-o parcare). Deja se fac 2 ani decand stau si astept. Nu exista vreo posibilitate de a urgenta? Vreo chichita de procedura sau ceva? M-am saturat sa fiu ignorat si sa stau in suspans dupa un raspuns care nu mai vine.
Pai ati condus intr-o parcare cu permisul suspendat?
Am gasit acest material informativ pt. dvs. Insa sunt uele pareri conform carora o parcare ar fi drum public, iar conform altor pareri nu ar fi drum public.

Conform legilor in vigoare si a Regulamentului de Circulatie Rutiera al Romaniei, circulatia pe drumurile publice a persoanelor care nu corespund permis de conducere valid pentru categoria din care face parte autovehiculul este considerata infractiune si se pedepseste cunform prevederilor prevazute de Codul de Procedura Penala aflat in vigoare. Atentie! Carosabilul, Trotoarul, Rigolele, Statiile de transport in comun, cat si Anexele (parcari, zone) sunt considerate ca facand parte din drumuri publice. Exista mici scapari ale legii, in care nu se interzice conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor si anume cand in dreapta se afla un instructor auto sau un organ examinator intr-un autovehicul prevazut cu dubla-comanda si aceasta dupa examinarea legislativa si psihologica a elevului/candidatului. Mare atentie, exista poligoane sau parcari private in care intr-adevar organele de control nu exercita jurisdictie, dar acestea sunt bine delimitate de porti, garduri, insemne sau bariere.
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Tocmai aia e problema. Parchetul a intors dosarul la politie pentru a determina statutul juridic al parcarii. Cei de la politie au trimis la primaria brasov o cerere in acest sens dar nu s-a primit nici un raspuns concret.
Angajati avocat care sa va poata reprezenta interesele intr-un timp relativ rezonabil in raport de autoritatile implicate

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan? alex_busu alex_busu vreau sa va expun si eu problema mea in speranta ca voi primi un raspuns sau un sfat de la dumneavoastra. In luna aprilie 2009 am fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat persoanelor cu handicap in carrefour blu3s0ul blu3s0ul salut. am niste intrebari poate ma ajuta cineva: 1. ce statut au parcarile din carrefour sunt private sau publice. ce reguli de circulatie se aplica? daca ... (vezi toată discuția)
Accident cu culpa comuna in parcare privata lupulescuvictor lupulescuvictor Astazi am intrat in parcare la Dedeman pe la intrare clienti. Dupa 30m an vazut un loc de parcare pe partea stanga si am virat peste banda de iesire spre locul ... (vezi toată discuția)