avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pentru alcool la volan?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pentru alcool la volan?

vreau sa va expun si eu problema mea in speranta ca voi primi un raspuns sau un sfat de la dumneavoastra.
In luna aprilie 2009 am fost implicat intr-un accident de circulatie.
Iesisem dintr-un local din Brasov aflat sub influenta bauturilor alcoolice insotit de 2 prieteni. intentionand sa scot masina din parcarea prea aglomerata din curtea localului am lovit un taxi parcat. Fiind parcarea plina de taxiuri soferii acestora au iesit si au inceput sa strige la mine, speriat am oprit la iesirea din curte fara sa ies in drumul public si am facut prietena mea s-a urcat la volan si am plecat. am fost urmariti si in fata blocului s-au strans iar taximetristii si au chemat si politia care m-a luat din apartament deci nu de la volanul masinii. La venirea politiei eu am refuzat recoltarea probelor biologice pe motiv ca nu am condus masina decat in parcarea localului pe care nu am considerat-o drum public. Mi s-a suspendat permisul in vederea anularii, am fost chemat la declaratii la politie si am scris intocmai cum am povestit mai sus si eu si prietena mea si prietenul cu care mai eram. Dupa aceasta am tot cautat sa fiu la curent cu mersul dosarului si am aflat ca politia a inaintat un fax la primarie solicitand statutul acelei parcari care din pacate s-a dovedit a fi considerat drum public. Din luna septembrie dosarul a fost inaintat la procuratura cu propunere de trimitere in judecata si pana acum nu am primit nici un raspuns. Va rog respectuos sa imi spuneti ce se poate intampla la ce sa ma astept tinand cont de faptul ca nu am condus masina mai mult de 5-10 metrii in parcare. Constituie asta o circumstanta atenuanta? Se tine cont? Pot solicita o dovada pe durata cercetarilor si care este procedura pentru obtinerea acesteia? Cat pot dura cercetarile?
Cel mai recent răspuns: alex_busu , utilizator 01:38, 20 Ianuarie 2010
daca parcarea de care vorbiti este considerat drum public, atunci fapta dv. este considerata infractiune conform reglementarilor legale rutiere. in cazul in care nu ati mai avut abateri de la regulamentul de circulatie pe drumurile publice, mai ales de natura celor prezentate, atunci judecatorul va decide catre o pedeapsa cu suspendarea executarii orientata catre minimum legal. durata cercetarilor... depinde de la caz la caz.oricum ve-ti fi instiintat prin chemarea la organul de urmarire penala pentru prezentarea rechizitoriului de trimitere in judecata.
din pacate si refuzul de a se recolta probe biologice constituie infractiune. Dat fiind faptul ca nu ati condus decat in incinta parcarii,este posibil sa fiti achitat sau in cel mai rau caz sa fiti condamnat cu suspendare( acest lucru evident intamplandu-se in fata instantei)
La parchet, dosarul nu ar trebui sa dureze prea mult, iar daca procurorii sunt mai binevoitori poate va dau vre-o amenda daca considera ca fapta dvs nu prezinta pericolul social si nu mai trimit dosarul in judecata.Succes:D
Pot solicita o dovada cu care sa circul pe durata cercetarilor si care este procedura pentru obtinerea acesteia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice ccc_ddd ccc_ddd Buna ziua. Acum 1 an de zile am avut o intamplare nefericita. In decursul zilei de 1 mai am consumat cam 2-3 pahare de vin intr-un oras. Pe la ora 20.00 am ... (vezi toată discuția)
Cei de facut? gucci_20 gucci_20 Buna, Am pe fratele meu care a avut un accident sub influienta bauturilor alcoolice pe un drum de tara ( un drum pe un camp format in urma circulatiei mai ... (vezi toată discuția)