GabrielP90 a scris:
Una dintre intrebari este: cum sa fac sa-mi recuperez permisul de conducere? Chiar daca bausem, eu nu conduceam.
A doua intrebare este: unde sa fac o plangere pentru abuz? pentru ca din moment ce am fost cooperant mi s-a parut exagerata partea in care am fost incatusati niste infractori.
Si o a treia mica intrebare, ce as putea face cu privire la relatia dintre vecina mea si politist ca sa aiba amandoi de suferit pentru ceea ce mi-au facut?
nu va veti recupera permisul decat dupa finalizarea dosarului penal. daca veti fi gasit vinovat pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice exista posibilitatea sa primiti o pedeapsa cu suspendare iar permisul sa fie anulat in urma hotararii definitive judecatoresti.
din relatarea nu se intelege in ce pozitia ati fost suprins de catre echipajul de politie (la volan, langa masina, etc.).
afirmati ca nu conduceati dar intrebarea este daca ati condus sau nu masina pana in locul unde ati fost verificat?
persoana care se afla cu dvs. in masina detine permis de conducere? se afla si ea sub influenta alcoolului? o puteti pune martor la un eventual proces daca procurorul va considera sa trimita dosarul in instanta.
nu se poate pune problema unei plangeri pentru abuz din partea politistului.
la solicitarea acestuia aveati obligatia sa ii prezentati toate actele solicitate inclusiv sa ii permiteti sa verifice si masina daca acesta considera ca este necesar.
nu puteti considera ca ati fost cooperant din moment ce nu i-ati prezentat toate actele solicitate. in plus, prietenul dvs. v-a acordat un "ajutor nesperat" in sensul ca a cerut si el explicatii politistului! normal ca v-au luat pe amandoi!
nu aveti ce sa le faceti vecinei si politistului.
acestia vor trai fericiti pana la adanci batraneti pana veti putea dvs. demonstra ceea ce presupuneti chiar daca ar fi adevarat.
daca politistul v-a amenintat cu privire la schimbarea declaratiei ii puteti face o plangere in acest sens.
declaratia nu ati scris-o dvs.? ati fost obligat sa semnati o declaratie care nu corespundea realitatii?