avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mi sa retinut permisul de conducere in vederea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mi sa retinut permisul de conducere in vederea suspendarii desi stationam

duminica 23 noiembrie pe la ora 00 aveam masina in fata unui bar din care am iesit m-am urcat in masina,am pornito am intorso dupa care am oprit motorul.la nici un minut a venit un echipaj al politiei rutiere care m-a surprins in masina.desi stationam mi-au cerut actele si ma-u supus la probe cu alcooltestul la care mi=a iesit o alcoolemie de 0,86mg/l alcool pur in aerul expirat.apoi m-au dus la probe biologice de sange.dupa, m-au dus la sectia de politie unde am dat o declaratie iar dupa o oram-au dus inapoi la spital unde mi-au luat adoua proba de sange.mi-au dat dovada fara drept de conducere pe care scria jos dosar penal.am inteles de la prieteni ca imi vor anula permisul de conducere si imi v-or da inchisoare cu suspendare vreo 3 ani.aveudreptul sa ma supuna la probe pt vederea alcoolemiei desi stationam?pot face contestatie?ce mi se va intampla?:((
Cel mai recent răspuns: tafalanvaleriu , utilizator 19:52, 2 Februarie 2009
Cel mai rau vi se poate intampla exact ceea ce ati scris in mesaj. In cadrul investigatiilor, va veti apara cu martori, cu repetarea testelor, etc.Dar.....cam mult alcool.....:stunned:
In aceasta situatie trebuia sa procedati altfel, trebuia sa nu dati declaratie si sa demonstrati cu martori ca nu ati condus, cine v-a pus sa recunoasteti ca ati intors masina ...... ,
dar acum este prea tarziu . Apelati la un avocat !
In procesul verbal de contraventie ce ati scris la observatii? In principiu puteti face contestatie. Va fi nevoie de martori care sa va sustina contestatia si de timp. Dar toate acestea sunt valabile in ideea prezentata si anume ca erati in parcare.
Chiar si conducerea in parcare se supune legii si este interzisa #-o .
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic
la observatii nu am scris nimic pt ca eraf foarte speriat ai nu prea am avut deaface cu politia nu prea ma pricep la chestii de astea.un avocat ma poate ajut.?am si martor dar cand eu am plecat cu agentul la a doua proba el a ramas cu celalat agent sa dea declaratie.deci eu stationam nu mau oprit ei
Este chiar indicat. Va sti cum sa actioneze in continuare.

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru ca am consumat bauturi alcoolice windows2 windows2 Buna ziua. Mi`a fost suspendat permisul pe motiv ca am consumat bauturi alcoolice, alcoolemia iesita in aparatul etilotest a fost de 0.68. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Infractiune la circulatia rutiera nicolae_adi nicolae_adi buna ziua. am o problema daca sunteti amabili sa-mi raspunde-ti: in luna octombrie a anului 2009 am fost surprins de catre politie in timp ce ma aflam in ... (vezi toată discuția)