avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... infractiune la circulatia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

infractiune la circulatia rutiera

buna ziua. am o problema daca sunteti amabili sa-mi raspunde-ti:
in luna octombrie a anului 2009 am fost surprins de catre politie in timp ce ma aflam in masina personala parcat pe o strada secundara, aflandu-ma la volan, eram sub influenta bauturilor alcoolice, insa nu am condus eu masina ci un prieten de-al meu care m-a lasat acolo si a plecat apoi. politistii care nu erau de la rutiera mi-au cerut actele pe care le-am prezentat, dupa care am fost luat si dus la spital pt a mi se recolta probe biologice, rezultand o alcoolemie de 1,60.apoi am fost dus la sectie unde am fost fortat sa dau o declaratie prin care sa arat ca am condus eu, existand o mai veche dusmanie intre mine si agentul respectiv, acesta spunandu-mi ca nu voi avea probleme la servici daca declar ce-mi spune el.mentionez ca nu au fost martori asistenti la fata locului, in parcare, oricum procesul verbal de constatare fiind intocmit la politie. in timpul cercetarilor mi-am schimbat declaratia, mentionand ca nu am condus eu.in timpul urmaririi penale am fost la detector, iar cei doi martori pe care i-am avut (soferul si un pasager) au fost sanctionati de parchet cu amenda administrativa pt declaratiile lor, au fost contestate amenzile, iar soferululu i-a fost anulata amenda in instanta, fiind gasit nevinovat. acum sunt in faza de judecata si as dori sa-mi spuneti in ce masura va conta anularea amenzii martorului meu care a condus si daca am o sansa sa fiu gasit nevinovat avand in vedere abuzul agentului constatator cat si faptul ca nu sunt probe concrete la dosar, doar prima mea declaratie pe care ei se bazeaza. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:08, 16 Noiembrie 2010
Pe ce scaun va aflati?
Va aflati pe scaunul soferului?
Masina era stationata?
eram pe scaunul soferului, cu masina stationata, cu motorul oprit.va rog mult sa-mi raspunde-ti.multumesc
Daca erati pe scaunul soferului nu este de bine dar...trebuie sa existe probe in acuzare pentru a fi condamnat.
Sfatul meu ar fi sa platiti un avocat sa studieze dosarul penal deoarece daca nu va aflati in trafic situatia poate fi indoielnica...
Autoturismul in care va aflati al cui era?
Ce declaratie ati dat?
autoturismul nu este proprietatea mea (nici a unui membru de familie) dar il folosesc frecvent.nu eram in trafic cand am fost legitimat, eram stationat dar eram la volan pt ca stateam de vorba cu un amic ce se afla cu mine in masina dar care nu era soferul, acesta plecase deja, iar motorul era oprit.am dat prima declaratie ca am condus eu, fiind amenintat ca daca nu scriu asa imi vor face raport la serviciu si mi-l voi pierde (lucram atunci la politia comunitara), fiind o mai veche dusmanie intre mine si agentul constatator care nici macar nu era de la rutiera.multumesc de raspuns
Daca va asteptati sa va credem sunteti in eroare. Avocatul angajat de Dvs va face apararea, asa cum se face ea in astfel de cazuri. dar eu cred ca macar el trebuie sa stie adevarul...

Alte discuții în legătură

Prezentarea dosarului de urmarire penala johnsdoeaccount johnsdoeaccount Cu respect, doresc sa aflu opinia dumneavoastra si eventualele sfaturi in urmatorul caz: In 2009, din cauza unor circumstante nefavorabile, mi s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Permise de conducere suspendate si cu dosar penal soferasul soferasul Buna seara! Acum un an si jumatate intr-o seara de noiembrie pe la ora 23-0 am fost tras pe dreapta de un echipaj de poitie pt motiv ca se fac razii pt ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis dar stationat mytzu921 mytzu921 Buna seara, acum 2 noptii fratele meu si varul meu au fost prinsi de politie fara carnet, se intorceau de la o petrecere au vazut la o distanta considerabila ... (vezi toată discuția)