buna ziua. am o problema daca sunteti amabili sa-mi raspunde-ti:
in luna octombrie a anului 2009 am fost surprins de catre politie in timp ce ma aflam in masina personala parcat pe o strada secundara, aflandu-ma la volan, eram sub influenta bauturilor alcoolice, insa nu am condus eu masina ci un prieten de-al meu care m-a lasat acolo si a plecat apoi. politistii care nu erau de la rutiera mi-au cerut actele pe care le-am prezentat, dupa care am fost luat si dus la spital pt a mi se recolta probe biologice, rezultand o alcoolemie de 1,60.apoi am fost dus la sectie unde am fost fortat sa dau o declaratie prin care sa arat ca am condus eu, existand o mai veche dusmanie intre mine si agentul respectiv, acesta spunandu-mi ca nu voi avea probleme la servici daca declar ce-mi spune el.mentionez ca nu au fost martori asistenti la fata locului, in parcare, oricum procesul verbal de constatare fiind intocmit la politie. in timpul cercetarilor mi-am schimbat declaratia, mentionand ca nu am condus eu.in timpul urmaririi penale am fost la detector, iar cei doi martori pe care i-am avut (soferul si un pasager) au fost sanctionati de parchet cu amenda administrativa pt declaratiile lor, au fost contestate amenzile, iar soferululu i-a fost anulata amenda in instanta, fiind gasit nevinovat. acum sunt in faza de judecata si as dori sa-mi spuneti in ce masura va conta anularea amenzii martorului meu care a condus si daca am o sansa sa fiu gasit nevinovat avand in vedere abuzul agentului constatator cat si faptul ca nu sunt probe concrete la dosar, doar prima mea declaratie pe care ei se bazeaza. va multumesc.
probe in acuzare la dosar ar fi: prima mea declaratie, nu stiu daca se i-a in considerare proba biologica avand in vedere ca eram stationat si nu stiu daca se i-a in considerare in instanta proba cu detectorul si nu cunosc rezultatul acestuia intrucat am avut un avocat cam slab la urmarire iar acum nu am. nu sunt martori asistenti. pot fi condamnat in baza acestor probe cam subtiri zic eu?
nu sunt probe video, nici un martor, nimic. chiar am avut probleme de servici mai demult cu respectivul agent constatator. si da ma astept sa ma credeti pt ca asa s-au petrecut lucrurile, singura mea greseala (eram baut) a fost ca m-am lasat influentat la prima mea declaratie. ca sa nu mai zic ca mi-a fost ridicat permisul si totul dureaza de mai mult de un an, vreo 11 luni a durat numai cercetarea si urmarirea penala. e normal?
Asa cum a zis si domnul avocat Adi Stan, este greu de crezut insa...trebuie sa fiti condamnat pe baza de probe si nu pe intima noastra convingere.
Daca in prima declaratie ati recunoscut comiterea faptei situatia este incurcata dar poate se vor gasi solutii juridice pentru achitare.
Incercati sa platiti un avocat care sa studieze dosarul deoarece fara a se analiza probele in concret este f greu de spus...
Daca nu recunosteati fapta in prima declaratie situatia ar fi fost mai usoara avand in vedere cele expuse de dvs.
Trebuie analizata si situatia cu martorii asistenti.