avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezentarea Dosarului de Urmarire Penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezentarea Dosarului de Urmarire Penala

Cu respect, doresc sa aflu opinia dumneavoastra si eventualele sfaturi in urmatorul caz:

In 2009, din cauza unor circumstante nefavorabile, mi s-a deschis un dosar de urmarire penala pentru acuzatia de conducere a unui vehicol sub influenta bauturilor alcoolice pe un drum public.

In fapt, in seara respectiva, ma indreptam pe jos spre casa impreuna cu un coleg, ce-i drept, in stare de ebrietate. In apropierea casei am vazut un control in trafic al politiei rutiere si ne-am oprit pe trotuar sa privim cea ce se intampla. Probabil simtindu-se ofensati de prezenta noastra, cu toate ca nu ne-am manifestat impropriu, ne-au cerut sa le prezentam actele. Buletinul fiindu-mi in masina, care era parcata in fata casei la o distanta de nici 200 de metrii, am mers dupa el ca sa-l prezint. Unul din politisti m-a urmat si mi-a cerut si actele masinii, urmand apoi conducerea mea la sectia de politie pentru a sufla in etilotest, si la spital pentru recoltare de probe biologice.
Un sofer din cei ce erau opriti pentru controlul rutier a fost solicitat de martor si rugat sa se prezinte la sectia de politie.
In urma acestor fapte, s-a intocmit un dosar penal, si mi-a fost retinut permisul de conducere.

In procesul-verbal intocmit de politisti, se prezinta cazul cum ca am fost oprit in trafic de un echipaj radar circuland cu 100 de km/h si in stare de ebrietate.

Am dat imediat dupa acestea, in 2009, diferite declaratii in care am prezentat intamplarile de mai sus.

Abia acum, in 2011, am fost chemat la procuror pentru a mi se prezenta dosarul de urmarire penala.

Acest dosar contine:

1. Procesul-verbal cu acuzatiile de mai sus (viteza si alcoolemie), semnat de mine cu mentiunile aferente (in contradictoriu).
2. Declaratia mea in care prezint cele intamplate, in fapt, ca nu am condus.
3. Declaratia martorului asistent invocat de politie, care sustine cele declarate de mine! - si anume ca nu am condus.
4. Declaratia colegului cu care ma aflam care confirma cele relatate de mine, si anume ca nu am condus.
5. Proba biologica din care reiese ca eram in stare de ebrietate (1,00% in sange). - Ulterior am aflat ca trebuiau recoltate doua probe la interval de o ora.

In dosar nu exista nici o filmare/fotografie radar pomenita in P.V., si nici nu avea cum sa existe deoarece nu am condus.

Concluzia procurorului:

Trimiterea in judecata cu propunerea pedepsei maxime cu executare (5 ani), fara posibilitatea de diminuare a pedepsei in baza "nu stiu carei legi" deoarece nu recunosc fapta (fapta care imi e imposibil sa o recunosc)! - Argumentul procurorului fiind: "Ai recunoscut oricum ca te-ai urcat la volan!" - Da!, ca sa-mi scot portmoneul din masina sa-mi pot prezenta buletinul! (Masina era parcata in parcare privata, nu pe drumul public.)

Mai mentionez si faptul ca nu am avut niciodata nici macar o amenda de parcare.

In alta ordine de idei, in timpul audierilor de la politie, politistul care a scris procesul-verbal afirma ca "indifrent de cea ce scrii in declaratie, procurorul oricum face ce-i zic eu". (detin proba audio in acest sens)

Va multumesc cu respect ca ati citit acest post.





Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:59, 2 Iunie 2011
va trebui sa sustineti cele exprimate de dvs in fata instantei.ar fi indicat sa va luati un avocat;din cele relatate,se pare ca exista suficiente probe in apararea dvs.atat timp cat instanta nu s-a pronuntat,planeaza asupra dvs prezumtia de nevinovatie.
Evident ca le voi sustine, iar angajarea unui avocat e imperativa.
Cea ce m-a surprins pe mine e ca s-a ajuns in stadiul asta, eu asteptandu-ma in tot acest timp la netrimiterea in judecata. Inafara Procesului Verbal, nu exista nici o proba impotriva mea. Cum e posibil ca procurorul, avand in fata acest dosar sa traga o astfel de concluzie? Ce-i drept, nu am primit inca nici o rezolutie (de vreo doua luni) dar verbal asta a fost concluzia lui.

Legat de prezumtia de nevinovatie, is 100% nevinovat,, si cu toate astea, timp de aproape 2 ani nu am permis de conducere...

In gluma, reiese din toata povestea ca in momentul in care vrei sa bei o bere cu prietenii, nu doar sa nu mergi cu masina, dar chiar sa o vinzi!
poate ati fost la volan... dar nu era pornita masina....deci cum poti conduce o masina fara motorul pornit?.....( eventual la vale? aveti vale in curte ca sa se justifice?) :(

atata timp cat masina nu s-a miscat din loc,. rezulta ca nici nu ati conduso.. zic si eu
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
ContSters83715, utilizator
Deci nu ati condus si vi s-a intocmit p.v. pentru conducere cu 100km/ora si sub influenta bauturilor alcoolice?


"In dosar nu exista nici o filmare/fotografie radar pomenita in P.V., si nici nu avea cum sa existe deoarece nu am condus."

Sesizati printr-o petitie faptul ca polititstii au intocmit un proces-verbal fals.
Daca nu actionati urgent si e asa cum spuneti, veti avea probleme
, caci de regula instanta" judeca" pe banda rulanta si nu citeste dosarul ci doar concluzia procurorului.......
Asa deci ,formulati urgent sesizare la
petitii@mira.gov.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)
Radar- autorizatia de operator radar si celelalte documente pifulet pifulet buna ziua, am dreptul, atunci cand sunt oprit de \\"radar\\", sa solicit de la agentul constatator sa-mi prezinte autorizatia de operator radar si celelalte ... (vezi toată discuția)
Posibila ridicare abuziva permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu [b]masina oprit inafara carosabilului [/b]din cauza unei explozii la roata. La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit ... (vezi toată discuția)