avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru ca am consumat bauturi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru ca am consumat bauturi alcoolice

Buna ziua. Mi`a fost suspendat permisul pe motiv ca am consumat bauturi alcoolice, alcoolemia iesita in aparatul etilotest a fost de 0.68. Intrebarea mea este daca domnii politisti au dreptul de a-mi pune aparatul etilotest si suspenda dreptul de a conduce , eu fiind stationat cu masina parcat regulamentar, dar ei sustinand faptul ca am trecut cu masina pe langa dansii dar nu am oprit, neputand aduce nici o dovada la acest fapt (ex. poza sau filmare ). Ca urmarea mi-au dat doar o dovada cum ca mi-au retinut permisul de conducere spunandu-mi ca P.V imi va fi inmanat la terminarea anchetei, aceea de a-mi face dosar penal. Vreau sa stiu daca am orice sansa in tribunal pentru ca as dori sa fac contestatie la faptul ca eu am condus un autovehicul pe drumuri publice sub influenta bauturilor alcoolice, eu avand ca martori 2 prieteni care erau cu mine in masina cand domnii agenti mi-au cerut sa le inmanez documentele mele si ale masinii.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:30, 19 Octombrie 2010
Valoarea care a fost stabilita prin etilotest ,se dubleaza in urma recoltarii probelor biologice.
Vi s-au luat probele biologice ?
da mi s-au luat probe biologice. Dar este normal dat fiind faptul ca doar stateam in masina , nu circulam, sa mi se ceara actele masinii si ale mele, sa suflu in aparatul etilotesc si sa merg la spital ptr. a imi lua probe biologice ? Eu nefiind oprit de echipajul de politie in mers. O contestatie cum as putea face, neavand nici un P.V, doar dovada de retinere a permisului fara drept de circulatie.Am vre o sansa la contestatie ? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
windows2, utilizator
Nu puteti face ,din n efericire,nicio contestatie,aici este vorba despre un dosar penal,iar pedeapsa este de la 1 an la 5 ani inchisoare.
Dvs,din acest moment,trebuie sa va aparati si sa dovediti ca erati stationat cand v-au fost solicitate actele de politisti,iar acestia trebuie sa dovedeasca ca circulati.
Trebuiesc administrate probatorii in sensul acestacu acte,martori,alte probatorii admise de lege.
In cazul in care se va dovedi ca erati in miscare cand ati fost surprins de politisti,iar dvs,nu va puteti dovedi sustinerile,daca nu aveti antecedente penale si manifestati o atitudine cooperanta la urmarirea penala si in cursul cercetarii judecatoresti,veti fi sanctionat cu pedeapsa cu suspendarea executarii,permisul de conducere,va va fi anulat,urmand ca la un an de la ramenerea defintiva a hotararii de condamnare sa formulati cerere pentru examen,in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
Va sfatuiess,ca in limita posibilitatilor financiare sa angajati un avocat care sa va sustina cauza in mod profesionist.

Am martori care erau cu mine in masina si langa masina care pot confirma ca eu stationam de mult timp in parcare in momentul in care domnii agenti au venit solicitandu`mi permisul de conducere si actele masinii , eu intrebandu`i daca m-au filmat sau mi-au facut vre o poza conducand acel autovehicul pe drumuri publice, raspunzandu`mi negativ. As putea obtine un certificat de grefa, recuperandu`mi permisul pana la terminarea procesului ? Analizand toate faptele nu vad cum orice judecatorie le-ar putea da castig de cauza, ei neputand face dovada ca eu eram in mers sau ca am fost. Va multumesc foarte mult ptr. raspunsul promp.
NU este vorba despre faptul ca atunci cand au venit agentii stationati,problema care se pune este daca ati circulat dupa ce ati consumat alcool.
Ei va puteau solicita actele siefectua verificari si dupa ce ati oprit autoturismul

Alte discuții în legătură

Sanctiuni rutiere - legalitate C11 C11 Buna dimineata! va supăun atentiei dvs urmatoarea speta: Eram stationat de cca.1h in masina personala,noaptea tirziu,cu motorul pornit pentru a ma incalzi ... (vezi toată discuția)
Am refuzat sa suflu in etilotest aiurica aiurica Buna ziua Sunt foarte nedumerit cu ce mi s a intamplat azi. Cand am vrut sa plec la serviciu m am urcat in masina si un echipaj de politie s a oprit langa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere Ionut_Alexandru Ionut_Alexandru Buna ziua! In urma cu cateva luni am fost oprit de un agent de politie in timp de conduceam ,acesta oprindu-ma pentu a-mi verifica actele....avand si un ... (vezi toată discuția)