avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am refuzat sa suflu in etilotest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am refuzat sa suflu in etilotest


Buna ziua
Sunt foarte nedumerit cu ce mi s a intamplat azi. Cand am vrut sa plec la serviciu m am urcat in masina si un echipaj de politie s a oprit langa mine cerandu mi sa suflu in echilotest. Am refuzat bineinteles intrebandu i de ce deoarece eu eram la volanul masinii pe loc in fata blocului. Am fost abuzat verbal si fortat sa merg la sectie unde mi sa facut dosar penal. Ce pot sa fac fiind nevinovat DE NIMIC. Mentionez ca nu am
consumat bauturi alcoolice.

Cel mai recent răspuns: aiurica , utilizator 22:27, 13 Ianuarie 2012
Ati fost vinovat ca nu ati suflat in etilotest. Legea spune ca persoanele care nu sufla in etilotest comit o infractiune.

Astfel, refuzul, impotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseste cu inschisoare de la 2 la 7 ani.Pentru savarsirea unor asemenea infractiuni, instanta de judecata, poate dispune o pedeapsa cu suspendarea executarii acesteia si anularea permisului de conducere, respectiv anularea tuturor categoriilor detinute pana la savarsirea faptelor.
Adica sa inteleg ca voi ramane si fara permis si cu dosar penal din cauza unor politisti idioti care nu aveau ce face la ora aceea? Mi se pare incredibil ce mi se intampla mai ales ca ma stiu nevinovat de nimic mai putin faptul ca eram obligat sa suflu in etilotest cand eu nu mergeam cu masina . Masina era la locul unde o tin mereu in fata casei si cu motorul oprit.
In cazul in care nu ati pus masina in miscare,nu raspundeti pentru infractiunea mentionata mai sus.
Totusi va sfatuiesc sa mergeti la un avocat si sa-i prezentati situatia dumneavoastra.
Am fost la un avocat si dansul a spus ca e foarte greu sa dovedesc deoarece este declaratia mea contra declaratia organului iar procurorul nu o sa creada ce zic eu. Sunt bulversat si nu stiu ce sa fac . Nu am semnat nimic din ce mi au propus in schimb am dat o declaratie in care am scris ce si cum s a intamplat. La sectie au pus niste agenti de la o firma de paza sa semneze ceva , nu stiu ce si nici nu m au lasat sa citesc ce au scris politistii.
Eu zic totusi ca aveti nevoie sa angajati un avocat adevarat. Daca v-a spus avocatul ceste cuvantul dv impotriva cuvantului organului atunci cuvantul organului cu ce poate dovedi ca afost cum zice el?

Alte discuții în legătură

Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice adicuculici adicuculici Buna ziua.am si eu cateva intrebari legat de o problema delicata. Intr-o noapte ma oprit politia locala si de aici a inceput circul.Agentul a vrut sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru ca am consumat bauturi alcoolice windows2 windows2 Buna ziua. Mi`a fost suspendat permisul pe motiv ca am consumat bauturi alcoolice, alcoolemia iesita in aparatul etilotest a fost de 0.68. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)