avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CEI DE FACUT?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CEI DE FACUT?

Buna,
Am pe fratele meu care a avut un accident sub influienta bauturilor alcoolice pe un drum de tara ( un drum pe un camp format in urma circulatiei mai frecvente a carutelor). S-a rasturnat cu masina , cineva a sunat la 112 le-a spus ca sunt 5 morti fara sa verifice acest lucru insa nu a fost nici o victima totul intamplandu-se in urma unui derapaj la viteza mica , au venit pompieri, ambulanta si politie, l-au gasit cu alcool in aerul expirat 0.72 , a dat declaratii ( in declaratie a specificat ca s-a urcat la volan in urma unui telefon dat de acasa cum ca s-ar fi intamplat ceva grav si trebuie sa ajunga neaparat ) , tot balamucul a durat aprox. 2 ore dupa care a fost dus pentru recoltarea sangelui, asta a fost prin noiembrie anul trecut , s-a spus sa se astepte calculul retroactiv , acus se face anul si nici un rezultat , as vrea sa stiu ce s-ar putea intampla i se suspenda permisul , dosar penal ....
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:03, 20 Iulie 2009
Drum public: Drum proiectat si construit in mod special pentru circulatia vehiculelor rutiere – national, judetean, comunal, precum si stradal – deschis circulatiei publice fara nici o discriminare pentru utilizatori
Este posibil ca drumul pe care a condus fratele dvs sa nu figureze in nomenclatorul strazilor ca drum public. Trebuie sa depuneti la primarie o solicitare in sensul de a vi se comunica daca drumul este drum public sau nu.
Daca acel camp are regimul de drum public,imbibatia alcoolica fiind mai mica de 0,80 ,risca o sanctiune contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce pentru 3 luni de zile.Problema de drept intervine daca acel drum nu este considerat drum public in intelesul legii
ideea e ca a trecut mult timp (peste 7 luni) si acel rezultat retroactiv nu mai vine, drumul mai mult ca sigur nu este public, cat timp poate dura retinerea permisului , pentru ca dosarul nu pleaca mai departe din cauza asta
Ca sa ajunga pe acel drum,pe unde a circulat ?!
Acum depinde cum se deruleaza ancheta...,nu stim ce probe detin organele de politie si nu stim de ce dureaza asa de mult cercetarile...sunt intrebari la care dvs. trebuie sa stiti raspunsurile...
Daca aveti suspiciuni cu privire la modul de derulare al anchetei ,pureti apela la serviciile unui avocat,daca nu cumva ati facut acest lucru.
Alcolemia ,mi se pare destul de mare,spre coma alcoolica deja...:-/
filipstelian a scris:

Ca sa ajunga pe acel drum,pe unde a circulat ?!
Acum depinde cum se deruleaza ancheta...,nu stim ce probe detin organele de politie si nu stim de ce dureaza asa de mult cercetarile...sunt intrebari la care dvs. trebuie sa stiti raspunsurile...
Daca aveti suspiciuni cu privire la modul de derulare al anchetei ,pureti apela la serviciile unui avocat,daca nu cumva ati facut acest lucru.
Alcolemia ,mi se pare destul de mare,spre coma alcoolica deja...:-/

Ce importanta are cum a ajuns pe acel drum? Poate declara ca avea masina parcata pe camp de noaptea trecuta , s-a trezit , a baut trei dusti de vodca si s-a plimbat pe camp , ocazie cu care , ghinion , s-a rasturnat!
Iar la 0,7 nu este nici pe departe coma alcoolica ...sunt multe persoane care suporta si 1,5 -2 la mie alcoolemie fara sa intre in coma!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan- Madalinzavoianu Madalinzavoianu Am facut-o de data asta am petrecut la niste pr ...dupa care am plecat cu ei cu masina mea si ne-am rasturna din cauza vitezei prea mari si a alcoolui ..La ora ... (vezi toată discuția)
Restituire permis mirc94 mirc94 Buna ziua! Va scriu aici in speranta de a ma ajuta cineva sa mi restitui permisul mai repede. Problema mea a inceput pe 5 iulie, unde din pura prostie m am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, redobandire permis mathepeter mathepeter buna,am o rugaminte daca ma pueteti ajuta,de 1 mai am avut un grav accident.fiind inconstient mi-au luat sange si a iesit 0.7 si la a 2 proba 0.5 au trecut 2 ... (vezi toată discuția)