avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, redobandire permis

buna,am o rugaminte daca ma pueteti ajuta,de 1 mai am avut un grav accident.fiind inconstient mi-au luat sange si a iesit 0.7 si la a 2 proba 0.5 au trecut 2 luni de cand mi-a expirat dovada,nu am lovit pe nimeni cu cine am fst in masina nu au patit nimic unul o zgarietura, celalalt s-o lovit la piept!amandoi o dat declaratii ca nu pretind nimic de la mine!peste cat timp imi primesc permisul inapoi?multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 20:18, 19 Iulie 2010
Daca s-a deschis un dosar penal pt. conducere sub influenta alcoolului, nu se poate face nimic pana la terminarea procesului si pronuntarea sentintei definitive si irevocabile. Asa ca rabdare.
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicol sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in singe se pedepseste cu inchisoare de la 1-5 ani, insa din valorile aratate pragul de 0,80g/l alcool nu a fost atins, astfel ca exista posibilitatea primirii doar a unei amenzi administrative, insa pentru acest lucru este necesar sa asteptati solutia procurorului si abia ulterior va veti putea recupera permisul daca solutia va fi aceea amintita mai sus.
Potrivit art.113 din Oug195/2002 al.1 lit a) permisul de conducere se restituie titularului in baza rezolutiei procurorului sau dupa caz, a ordonantei acestuia prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterii de sub urmarirea penala sau incetarea urmaririi penale.
Consultati avocat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Teoretic , ati putea sa va adresati procurorului de caz cu cerere ptr acordarea dreptului de circulatie pana la solutionarea cazului (cu dovada de circulatie provizorie de 30 de zile ) , insa este prea putin probabil daca nu chiar imposibil sa vi se admita cererea in asemenea cauza . Insa incercarea nu costa nimic .
nu s-a deschis dosar penal,stiu sigur mi-o zis politistul care a fst la fata locului ca pot sa ma duc la parchet sa cer o dovada de 30 zile da nu am vrut numai imi fac pofta.multumesc pt sfat.inca ceva, de unde as puteai gasi niste raspunsuri concrete?unde sa ma duc?
accidentul nu o fst pe drum public,ca m-am rasturnat,deci o fst in afara partii carosabile,pe drum numa urmele de derapaj au fst.

Alte discuții în legătură

Accident - alcoolemie madalina 84 madalina 84 tatal meu a avut un accident cu masina se afla pe un drum cu cedeaza , la intersectie a incetinit ca sa se asigure si din cauza masiniilor aflate pe trotuar a ... (vezi toată discuția)
Buna seara SoituCostel2013 SoituCostel2013 Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa astept pana se da o rezolutie in cazul alcoolului la volan? juice juice Buna ziua, Am fost prins baut la volan, 0.5 la mie la proba de etilotest, apoi mi s-au recoltat probe biologice. Din acel moment au trecut 3 luni fara ... (vezi toată discuția)